Stílustippek Londonból

A fenntartható fejlődés jegyében dolgozta ki Clare Pascoe a retró stílusú londoni lakás minden részletét. A neves angol dizájner keresi a leggazdaságosabb megoldásokat, hazai bútorasztalosok kanapéit, foteljeit válogatja össze, közöttük felfedezhetünk számos régi darabot is.

stilustippeklondonbol 720

Stílusát lehet szeretni vagy nem szeretni, de neve már referencia a brit lakberendezés világában. Clare Pascoe angol belsőépítész olyan, minden fennhéjázás nélküli, kissé talán puritánnak tűnő enteriőröket tervez, amelyekben mégis kényelmes élni. Modern felfogása főleg abban mutatkozik meg, hogy a bútorok megválasztásánál próbálja megtalálni a leggazdaságosabb megoldásokat, ami általában nem igazán jellemző a környezetbarát dizájn darabokra. Az újrahasznosítás pártján állva előnyben részesíti a hazai, brit bútorkészítő iparosok korábbi munkáit is. Az észak-londoni lakás egy második világháború után épült házban található, és egy fiatal házaspár lakja. Az ingatlan építészetileg igencsak eltér az utca számos György-kori lakóházától, szerencsés döntés volt ezért a lakásbelsőt az épület történetiségéhez igazítani, így az teljes harmóniában áll stílusával. Az 1950-es évekre jellemző eredeti retro bútorok, vintage kiegészítők időtlenséget kölcsönöznek a berendezésnek. A nappali lenyűgöző szépségű eredeti rózsafa székei, indusztriális művészeti képei visszaidézik a század közepét. Ezekhez társul a Corian borítású, 60-as évek retro sideboard komódja és egy íróasztal. A Corian kiváló anyaga hosszú élettartamot kínál, tervezési lehetőségei szinte korlátlanok, ezért szeret Clare ezzel dolgozni.

A nappaliban egy könyvespolcot ábrázoló tapéta lágyítja a helyiség kissé merev vonalait. Clare szerint a retro stílusú berendezés egyik fontos eleme a tapéta helyes megválasztása. „Legelőször arról kell döntenünk, hogy mintás vagy textúrált tapétát választunk-e.” – tanácsolja. A legegyszerűbb olyan dizájnerek mintáira hagyatkozni, akik igazán értik a retrot. A másik fontos dolog, amit a tervezésnél végig szem előtt kell tartanunk, hogy ne vigyük túlzásba a vintage berendezési tárgyakat, mert könnyen fullasztóvá válhat az enteriőr! Clare tehetsége abban rejlik, hogy képes az eklektikus, retro és a mai bútorokkal időtlen enteriőrt létrehozni. Az egész házban a ma divatos Mid-Century modern bútorok ünneplését érzékelhetjük, nem egy szolgalelkű vintage enteriőrt, hanem olyat, amelyben diszkréten megfér a szép, gyűjteni való elemek gazdag tára és néhány eredeti művészeti alkotás is.

Clare Pascoe brit belsőépítész munkái éppen a maguk egyszerűségével hívják fel a figyelmet. Időtlen hatású enteriőrjeiben skandináv stílusú mai elemeket kever kézműves, újrahasznosított Mid-Century modern bútordarabokkal. stilustippeklondonbol portre
Clare Pascoe
www.pascoeinteriors.com 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop