Pasztellszínekben Dorottya álma

A lakás, mint egy szép nő, aki ha felveszi ruháját, a tükörbe pillant, mielőtt kilép az utcára, és megállapítja: Igen, tökéletes! – s elindul a városi forgatagba.

pasztellszinekbendorottya 720

A megrendelő, egy külföldi úr bízta meg régi építész barátját és lakberendező feleségét, hogy keressenek számára egy olyan budapesti belvárosi ingatlant, amelyben ők maguk is szívesen laknának. Így esett a választás erre a tágas, gyönyörű fényekben úszó Dorottya utcai ingatlanra, amely korábban egy színházi díszlettervező otthona volt. A mostani nappali és fő hálószoba helyén mintegy „ház a házban” kis pódium állt, ami akár meg is maradhatott volna, de a megrendelő mégis inkább úgy döntött, élhetőbb és elegánsabb otthonra vágyik, mintsem bohókásra, eklektikusra. Mivel a barátság nagyon régre nyúlik vissza, a házaspár majdnem egészében szabad kezet kapott a tervezés folyamatában. Ez meg is látszik a lakáson, hisz az egységes hangulat és szín ugyanúgy jellemzi, mint a végiggondolt funkcionalitás és részletek. Sok egyedi elgondolás és megoldás miatt valóban személyre szabott otthont kapott a megrendelő.

A színek kiválasztásához és a nőiesebb vonalvezetéshez a kiindulási pontot az utca neve, Dorotytya adta. Az egyetlen kompromisszum, amit a tervezőknek kötniük kellett, hogy a fürdő megmaradt az eredeti helyén, és a konyhából nyílik. Ez viszont abból a szempontból előnyös, hogy ha vendég érkezik, nem kell a fő hálószobán átmennie. A konyhából nyílik még egy nagyobb gardróbszoba is, ahol a ruhákon, cipőkön kívül minden háztartási eszköz helyet kapott. Szembetűnő átgondoltság jellemzi a világítást is, egy-egy helyiség többféle megoldást is kapott a különböző használatból eredő eltérő igényeknek megfelelően. A lakás vendéghálója rögtön az előtérből nyílik, és szerencsésen még Dunára néző látvánnyal is gazdagodott. Mind a megrendelő, mind a tervező legnagyobb szívfájdalma az maradt, hogy habár a lakás mellett volt egy ki nem használt tetőtér, nem sikerült megszerezniük, hogy csodás panorámás tetőteraszt varázsoljanak belőle. De ez a bánat már a múlté, a világos terek, a gyönyörű burkolatok és az ízlésesen kiválasztott bútorok mind-mind hozzájárulnak az elegáns nagypolgári lakásból eredő életérzéshez.

  

Részletek összehangolása, sokszínű és változatos elképzelések ízléses összefogása… Így jöhet létre az egyedi igényeknek megfelelő, stílusos végeredmény, amely tükrözi a tulajdonos ambícióit, ugyanakkor a kényelem, harmónia őt magát is boldogabbá teszi.

pasztellszinekbendorottya portre

Babos Ágnes
belsőépítész


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop