Sikeres küzdelem az idő vasfoga ellen

Az építtetők bizalmáért folytatott versenyben fontos és hatásos érv, ha egy építőanyag-gyártó a felhasznált alapanyagainak sokéves múltjára hivatkozik. A Xella termékpalettáján az Ytong pórusbeton falazóelem ilyen termék, alkotórészei 100 év alatt mit sem változtak.

100 éves termék

Az 1900-as évek elején Svédországban fejlesztések indultak, hogy a fa, mint építőanyag, mivel helyettesíthető oly módon, hogy ipari mennyiségben legyen előállítható, és továbbra is rendelkezzen az elvárt épületfizikai tulajdonságokkal (kiváló hőszigetelés, könnyű megmunkálhatóság, magas nyomószilárdság).  A kísérlet eredményeképpen létrejött a pórusbeton, amit Dr. Axel Erikson építész szabadalmaztatott 1923-ban. Néhány év elteltével találkozott Karl August Carlen-al, aki kész volt beruházni egy új üzembe, és 1929-ben az YTONG elsőként engedélyt kapott a svédországi Yxhult városában lévő gyárban, hogy építőipari terméket gyártson. Az Y-Tong a város nevének és a beton svéd szónak (betong) a rövidítéséből képződött. Az ásványi lapanyagokból összeállított pórusbeton alkotóelemei ezalatt a 100 év alatt mit sem változtak, ugyanúgy kvarchomok + mész + víz a tégla fő összetevője.

30 éve Magyarországon

Hazánkban az Ytong pórusbeton gyártása 1991-ben indult el, amikor a németországi Ytong Deutschland AG megalapította az Ytong Hungary Kft.-t. Az azóta több névváltozáson átesett Xella Magyarország Kft. Ytong-Falazóelem gyára Halmajugrán a Mátrai Hőerőmű szomszédságában máig kitűnő minőségű és hosszú élettartamú építőanyagot állít elő.

Hazai termék

A környéken élő gyári szakmunkások lojalitását kiválóan bizonyítja, hogy több kolléga már a kezdetkezdete óta dolgozik az üzemben. A vállalat küldetésének érzi, hogy hatékony, megfizethető és hosszú távon fenntartható építési megoldásokat kínáljon ügyfelei részére. A környezetvédelem az üzleti tevékenység középpontjában áll, ami már a termékek gyártásánál megjelenik, hisz csak a közelben bányászott, helyi nyersanyagokból készülnek a falazóelemek.

Országos mérnöktanácsadói hálózat

Nincs olyan kivitelezési kihívás, amelyre a Xella termékpalettája ne kínálna optimális műszaki megoldást. A falazóanyagok mellé biztosított professzionális szolgáltatások, valamint az értékesítési kollégák szaktudása és hozzáállása példaértékű a hazai építőanyag-ipari piacon.

Építhetsz rá!
www.xella.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop