Részletek adnak karaktert

Maximális rend kert és ház körül
Várépítő pályázat eredményhirdetés 2020
Otthonprojektek – halasztás és költségoptimalizálás

Mindenki szép, modern, ízlésesen berendezett otthonra vágyik, ám ezt nem könnyű megvalósítani. Még ha meg is vesszük a legszebb kiszemelt bútorokat, akkor is lehet hiányérzet a folyamat végén: nem olyan meghitt, otthonos az összhatás, mint ahogy elképzeltük.

A jó hír az, hogy valószínűleg nem rontottunk el semmit, egyszerűen még nem tartunk ott a folyamatban, hogy a részletekre is odafigyeltünk volna. Ezek adják ugyanis azt a plusz, amitől egy lakás otthonos lesz.

Milyen részletek számítanak?
A dekorációs tárgyak, valamint a lakástextilek azok, amelyek igazán karaktert tudnak adni az otthonunknak. Fontos, hogy összhangban legyenek – a legszebb ágytakarók sem érnek önmagukban semmit, ha nem passzolnak például az ugyanabban a helyiségben lévő függönyökhöz, szőnyegekhez. A textilek nagyon öltöztetik a lakást, különösen az egymáshoz illő textíliák adnak egységes koncepciót, ami azt sugallja, hogy igen, ezt a lakást jó ízléssel rendezték be. Ha valahol hiányérzetünk van, úgy látjuk, mintha befejezetlen lenne egy helyiség, holott minden kész, be is van rendezve, szinte bizonyos, hogy az a gond, hogy nincsenek függönyök az ablakokon, hiányoznak a szőnyegek, a díszpárnák, a takarók. Apróságnak tűnnek, de a hiányuk feltűnik!

Fontosak a kárpitok is
Amikor a lakásban található textilekről beszélünk, nem szabad megfeledkeznünk a kárpitozott bútorokról sem! A kanapék, a mutatós fotelek is nagyban hozzájárulnak az összképhez, ezért nagyon fontos, hogy ezek is passzoljanak a többi textilhez.

Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy legyen minden kék, sárga, zöld vagy éppen fehér. Használhatunk nyugodtan több színt, csak legyen az egésznek egy jól érzékelhető koncepciója! A legegyszerűbb és legbiztosabb megoldás, ha viszonylag semleges alapszíneket dobunk fel élénk kiegészítőkkel, például fehér, szürke vagy bézs alaphoz használunk lila, zöld, sárga vagy éppen kék textíliákat, kárpitokat. Így lakásunk modern lesz, mégis megjelenik benne a személyes ízlésünk, egyéniségünk.

A fotó forrása: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop