Régi falak – mai hangulatok

Fest Kriszta lakberendezőt szinte megigézik az elhagyottan álló öreg házak, amelyekről már lemondtak, mert túl sok időt, pénzt, munkát igényelnének, hogy újra méltóságteljesen mosolyogjanak vissza ránk.

Amikor megpillantottam a közelünkben régóta magányosan álló, ’30-as évekbeli lepusztult házon az eladó táblát, lányomék már hosszú ideje házkeresésben voltak. Annak ellenére, hogy ők egyáltalán nem láttak benne fantáziát, tanácsomra mégis úgy döntöttek, hogy megvásárolják. Természetesen a hátam mögött hagyott tapasztaltokkal lakberendezőként, kivitelező kollegákkal én egészen másként látom a dolgokat, mint ők, rögtön felismertem a ház lehetőségeit, hogy mit is lehet belőle kihozni. A bizalom is csodálatos érzés, hogy ez esetben a lányom, máskor idegen megbízóim maximálisan hisznek az ígéretemben, hogy az újjáépített ház, lakás pontosan olyan lesz, mint amilyen otthonra vágytak, amilyet maguknak elképzeltek.
A ház eredeti alaprajzát teljesen újragondoltam, átterveztem, egy szobát hozzátoldva kisgyermekes lányomék igényeire szabva álmodtam meg. Az így 74 négyzetméteresre bővült ház fő falain kívül minden bontásra került, beleértve a tetőt is. Építésztervező kolleganőmnek köszönhetően az építésztervek is hamar elkészültek, és az engedélyezést követően februárban már nagy erőkkel folyt az építkezés kiváló generálkivitelező csapatomnak köszönhetően. A felújítás során fő szempont volt a takarékos, minőségi anyagok és rendszerek használata. Az aljzat szigetelését követően a ház padlófűtést kapott, amelyet hőszivattyú szolgál ki. A rendszert három fancoillal egészítettünk ki, amelyek a nyári melegben a hűtésről gondoskodnak.

Az utcafronti nyílászárók méretén nem változtatva alumínium nyílászárókat építettünk be. Az ablakok felső harmadában lévő osztás és az ablakokat körülölelő keret hangulatossá teszi az egyébként tágas ablakokat. A ház eredeti adottsága, a homlokzati visszaugrás egyszínű vakolt falként unalmas, jellegtelen képet mutatott volna, ezért a belső bontásból nyert, letakarított, szeletelt téglákkal karakteres külsőt nyert a grafitos homlokzati hőszigetelés és finom színre festés után. A ház belső terének tervezésénél a természetes anyagok, tégla, fa, sok fehér fal, nyugodt vonalak használatával próbáltam egységes, kényelmes otthont teremteni két felnőtt és egy kisbaba részére.
A legnagyobb teret a nappali-étkező-konyha egybenyitott tere foglalja el, ezen kívül két hálószoba, két fürdőszoba és egy mosókonyha szolgálja a család igényeit.

Designdock – a megfelelő hely elindulni akár egy hasonló, akár egy teljesen új felé, életre keltve egy ötletet, megvalósítva egy álmot. A munkáimból fakadó büszkeség sarkall a továbbfejlődésre, hogy mindig a legjobbat nyújtsam megrendelőimnek.

 

polgarihazminttradicio portre
Fest Krisztina
lakberendező
www.designdock.hu

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop