Régi falak – mai hangulatok

A lakásbérlet fontosabb kérdései
Otthon a tetőtérben
Szerkezeti hibák javítása, utólag

Fest Kriszta lakberendezőt szinte megigézik az elhagyottan álló öreg házak, amelyekről már lemondtak, mert túl sok időt, pénzt, munkát igényelnének, hogy újra méltóságteljesen mosolyogjanak vissza ránk.

Amikor megpillantottam a közelünkben régóta magányosan álló, ’30-as évekbeli lepusztult házon az eladó táblát, lányomék már hosszú ideje házkeresésben voltak. Annak ellenére, hogy ők egyáltalán nem láttak benne fantáziát, tanácsomra mégis úgy döntöttek, hogy megvásárolják. Természetesen a hátam mögött hagyott tapasztaltokkal lakberendezőként, kivitelező kollegákkal én egészen másként látom a dolgokat, mint ők, rögtön felismertem a ház lehetőségeit, hogy mit is lehet belőle kihozni. A bizalom is csodálatos érzés, hogy ez esetben a lányom, máskor idegen megbízóim maximálisan hisznek az ígéretemben, hogy az újjáépített ház, lakás pontosan olyan lesz, mint amilyen otthonra vágytak, amilyet maguknak elképzeltek.
A ház eredeti alaprajzát teljesen újragondoltam, átterveztem, egy szobát hozzátoldva kisgyermekes lányomék igényeire szabva álmodtam meg. Az így 74 négyzetméteresre bővült ház fő falain kívül minden bontásra került, beleértve a tetőt is. Építésztervező kolleganőmnek köszönhetően az építésztervek is hamar elkészültek, és az engedélyezést követően februárban már nagy erőkkel folyt az építkezés kiváló generálkivitelező csapatomnak köszönhetően. A felújítás során fő szempont volt a takarékos, minőségi anyagok és rendszerek használata. Az aljzat szigetelését követően a ház padlófűtést kapott, amelyet hőszivattyú szolgál ki. A rendszert három fancoillal egészítettünk ki, amelyek a nyári melegben a hűtésről gondoskodnak.

Az utcafronti nyílászárók méretén nem változtatva alumínium nyílászárókat építettünk be. Az ablakok felső harmadában lévő osztás és az ablakokat körülölelő keret hangulatossá teszi az egyébként tágas ablakokat. A ház eredeti adottsága, a homlokzati visszaugrás egyszínű vakolt falként unalmas, jellegtelen képet mutatott volna, ezért a belső bontásból nyert, letakarított, szeletelt téglákkal karakteres külsőt nyert a grafitos homlokzati hőszigetelés és finom színre festés után. A ház belső terének tervezésénél a természetes anyagok, tégla, fa, sok fehér fal, nyugodt vonalak használatával próbáltam egységes, kényelmes otthont teremteni két felnőtt és egy kisbaba részére.
A legnagyobb teret a nappali-étkező-konyha egybenyitott tere foglalja el, ezen kívül két hálószoba, két fürdőszoba és egy mosókonyha szolgálja a család igényeit.

Designdock – a megfelelő hely elindulni akár egy hasonló, akár egy teljesen új felé, életre keltve egy ötletet, megvalósítva egy álmot. A munkáimból fakadó büszkeség sarkall a továbbfejlődésre, hogy mindig a legjobbat nyújtsam megrendelőimnek.

 

polgarihazminttradicio portre
Fest Krisztina
lakberendező
www.designdock.hu
Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop