Profi WPC teraszburkolat kivitelezése

Amikor végre elhatároztuk, hogy új teraszburkolatot csináltatunk, és az is eldőlt, hogy az miből készüljön, már csak arról kell eldönteni, ki végezze el a kivitelezést. A WPC teraszburkolat lerakása első ránézésre egyszerűnek tűnhet, de hamar szembesülünk a ténnyel, hogy jobb lett volna inkább szakemberre bízni a munkát.

wpc teraszburkolat

A WPC teraszburkolat előnyök, hátrányok

Anyagát tekintve a WPC burkolat fából és műanyagból készül, ebből ered a „wood plastic composite“ rövidítése. Ezeket az összetevőket magas hőmérsékleten és nagy nyomáson alakítják teraszburkolattá. Lerakása egyszerű, legalábbis annak, akinek már volt dolga azelőtt ilyen burkolattal, ezért inkább úgy fogalmaznánk, hogy a szakember gyorsan végez a kivitelezéssel, mert nem túl időigényes feladat.
Megfigyelve a burkolat felületét, látható, hogy bordázott, ami hasznos például a medence körül a csúszásmentesség érdekében. Mivel színtartása kimagasló, az UV sugarak nem tesznek kárt a szerkezetében, hosszútávra nyújt esztétikus megoldást. Tisztítása is egyszerű, csupán szappanos víz kell hozzá, semmi más, ám a tisztán tartására már jobban oda kell figyelni. Ha megoldható, a WPC teraszburkolat kialakítása ne a grillsütő közelében történjen, mert a zsíros olajos foltok nyomot hagyhatnak rajta. Az élettartam megnövelése érdekében ritkán ugyan, de szükséges lehet a felület ápolása olajjal.

A lapok lerakása során különösen nagy figyelmet kell fordítani arra, hogy a lapok ne csatlakozzanak túl szorosan, mert az anyaga a nedvességtől kitágul, és ez gátolja a padló szellőzését. A WPC teraszburkolat kivitelezése során a szakember erre a tágulásra is figyelemmel végzi el a munkát, nem érdemes tehát elfecsérelni a professzionális burkolatra kiadott összeget szakszerűtlen kivitelezéssel.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop