Polgári otthon, a fény bűvöletében

Amerikában élő magyar vendéglátóink a Múzeum körúton vásároltak lakást. Minden részletet előre megálmodtak, új életterükben sok fényre vágytak, a klasszikus és modern hangulat elegyére. Horváth Barbara lakberendező a kortárs elemek felhasználhatóságának sokoldalúságát tökéletesen kihasználta a téralkotás során.

polgariotthonafenybuvoleteben 720

Az ötvenes magyar házaspár Amerikában él, de ragaszkodik Magyarországhoz, ezért sok időt töltenek itthon. Általában hotelben vagy barátoknál laknak ilyenkor, végül úgy döntöttek, vásárolnak egy saját lakást, hiszen két felnőtt gyermekük is gyakran jön Magyarországra, így biztosan jól kihasználják új otthonukat. A Múzeum körúton találtak egy szép, polgári enteriőrt, amelyet azonnal elkezdtek saját ízlésükre szabni. Horváth Barbara lakberendező azt javasolta a megrendelőknek, hogy a jellegzetes kialakítású, 112 négyzetméteres pesti lakást ne szabják át túlságosan, maradjanak meg értékei, a régi polgári jegyek. Mindezzel a tulajdonosok is egyetértettek, ezért meghagyták a nagy belmagasságot, a gyönyörű, de rnagyon rossz állapotú nyílászárókat pedig egy az egyben újragyártatták.

A cél az volt, hogy világos, szellős, friss legyen a tér, klasszikus és modern jegyek egyaránt megjelenjenek. „Modern otthont akartunk és barátságosat. Barbara remekül ért ahhoz, hogy a színekkel és anyagokkal a lehető legkellemesebb enteriőrt fogalmazza meg” – mondják. Az alapkoncepció a világos színekre, a kényelmes bútorokra épült, amelyet itt-ott karakteres dizájndarabok tesznek izgalmassá.A fém és az aranyszínű elemek összhangjával találkozunk a teljes lakótérben: a csillárok, az asztalkák korpuszai, a virágtartók vagy a székek is aranyos színt kaptak. A negyven négyzetméteres tágas nappaliban a kényelmes kanapé hangsúlyos elem, de a tulajdonosok kérésére egy beszélgető szegletet is kialakított a tervező. A két dekoratív szék és a glamouros asztalka tökéletes helyszín egy meghitt délutáni kávézáshoz.
Három hálószoba van a lakásban, amelyek a kortárs dizájn eleganciáját követik. A házaspár hálóját, gardróbját és fürdőszobáját tartalmazó blokk maga a megtestesült funkcionalitás és szépség. A hálószobát a fürdőtől egy üvegfal választja el, amely nemcsak a térérzetet növeli, de elegáns is. A fiatalok hálója szintén finoman átgondolt megoldásokat mutat, ilyen például a klasszikus megjelenésű, magas minőségű tapéta a franciaágy mögött. A család néhány hónapja vette birtokba az új lakást, és a pompás terekkel nagyon elégedett. Az év bármely hónapjában öröm itt számukra az élet, hiszen a környezet, a panoráma önmagában is szemet gyönyörködtető.

  

Törekszünk arra, hogy otthont teremtsünk, ne „csak” lakást újítsunk fel. Mindezt úgy, hogy megfeleljen a kor igényeinek, harmonizáljon környezetével, de megőrizze a múlt építészeti értékeit, a benne rejlő idő sava-borsát is.

ausztraliabolhazaterve portre

Horváth Barbara
Bertényi András

ingatlanfejlesztők


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop