Polgári és modern

Mi sem lehetne természetesebb, minthogy egy belvárosi, polgári lakás a XXI. században is polgári stílust kapjon. A Király utcai mesés otthon tulajdonosa olyan enteriőrre vágyott, ami egyszerre modern és szép, de megidézi a klasszikus Budapest hangulatát is.

Vendéglátónk nagyszülői örökségként kapta a Király utcai, kitűnő adottságú, 75 négyzetméteres lakást. Egyértelmű volt számára, hogy a klasszikus és rendezett környezetben, belvárosi közegben épült otthont megtartja, és itt alakítja ki életét. A századeleji bútorokat, festményeket és csillárokat vendéglátónk szülei megtartották, így az üres lakásban Bóna Mónika lakberendezőnek olyan polgári hangulatú, mégis modern otthont kellett megálmodnia, amelynek bútorai megidézik a régi miliőt. Mónika átalakította a lakás térszerkezetét, a fő falon kívül szinte minden válaszfalat elbontott. Az új igények alapján egy nappalis, két hálószobás lakás született, a hálók mellett egy-egy fürdőszobával, a konyha és az étkező pedig a nappali terében kapott helyet.

A színek nagyon izgalmasak, mert egyszerre finomak, diszkrétek, ugyanakkor erőteljesek és dominánsak. A nappali tölgyszínű parkettája, a pasztelles szürke-fehér poszter tapéta, valamint a fehér falak, és az eredetihez nagyon hasonló, de újragyártott ablakok fehérre festett fa borítása remek hátteret ad a zöld kanapénak és aranybarna foteleknek, a parketta fa erezete és struktúrája pedig jól érvényesül a természetes fényben. A tervező egyébként szalon jellegben gondolkodott az ülőalkalmatosságok kiválasztásakor, a karcsú lábakon álló elegáns kanapék a szoba ékei, és az aranyba hajló fotelekkel tökéletes az összhatás. Az étkezőgarnitúra légiességével illeszkedik a tér léptékéhez: nem hivalkodó, nem erőteljes, ugyanakkor a céljának tökéletesen megfelel, akárcsak az egyedileg gyártatott konyhabútor, amely szépen simul a háttérbe. A lakás egyik kiemelkedő részlete az íves közlekedő, ahonnan a két hálószoba nyílik. A vendéghálóhoz egy hófehér, nőies fürdőszoba kapcsolódik üvegfallal, tovább fokozva fokozza a feminin, bensőséges érzetet, vendéglátónk hálószobáját pedig a minőségi textilek teszik varázslatossá. Láthatjuk, hogy a részletek kidolgozásában, a bútorok és kiegészítők összeválogatásában az arányérzék mindig a legjobb tanácsadó, legyen szó akár a klasszikus és a modern stílus szeretetéről, amely ebben az otthonban kéz a kézben jár.

Szerencsésnek érzem magam, hogy az új megrendelők mellett újra és újra felkeresnek korábbi ügyfeleim is, akik egyre bátrabban nyitnak az egyedi megvalósítások irányába, hogy személyes igényeikre jól használható, izgalmas tereket hozzak létre.
Bóna Mónika
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop