Polgári elegancia a parókián

A pécsváradi műemlék református parókia a 19. sz. második felében épült, a teljes szerkezete tavaly újult meg pályázati forrásból. A belső tér megtervezését Radnai Yvette enteriőrtervező kapta feladatul.

Már az első látogatáskor rabul ejtett az épület atmoszférája, a nagy belmagasság, a tágas terek, az egymásból nyíló helyiségek láncolata, a spalettázott ablakok, teli tokos, kétszárnyú ajtók, az ablakokon beáramló fény, és mindezeken felül valami olyan plusz, ami szavakkal le sem írható. Amikor a közös munka elkezdődött, a fő célkitűzés egy olyan jól funkcionáló lakótér kialakítása volt, amely illeszkedik az épület atmoszférájához, közösségi események alkalmával is praktikusan használható. Nagyon szigorú költségvetéssel gazdálkodva, óriási bizalmat élvezve tervezhettem, célom egy nagyon letisztult, diszkrét, otthonos és minden sallangtól mentes enteriőr megtervezése volt.

Belépve a parókia bejáratán, egy tágas előtér fogadja az érkezőt, amelyből minden helyiség közvetlenül is elérhető, amellett, hogy a helyiségek belül egymáson keresztüli láncolatban is megközelíthetők. Kialakításakor fontos szempont volt, hogy ne csak előszobaként, hanem várakozásra is alkalmas legyen. Az előtérből jobbra haladva a tágas konyhába érünk, innen nyílik egy kamra. A konyhában egy hosszú elemsorba kerültek az ergonómiailag pontosan tervezett funkciók és egy nagy konyhasziget, további tároló funkciókkal. A konyhával egy légtérben van az étkező, a tér tagoltságának köszönhetően mégis úgy érezzük, mintha egy új helyiségbe lépnénk, miközben hangulatában, színeiben szervesen összekapcsolódik a kettő. Az étkezőből a nappaliba érünk, amelybe kényelmes társalgórészt terveztem két hármas kanapéval, elrendezése alkalmazkodik a helyiségek láncolatának szabad áramlásához. A hálószoba kialakítása nagyon diszkrét, az ágy mögötti fal térelválasztóként is funkcionál.

E megbízás örömmunka volt számomra a tervezés első pillanatától a megvalósulás legutolsó mozzanatáig.

Célom jó funkcionális elrendezésű enteriőrök tervezése, alkalmazkodva a megrendelő személyiségéhez, életformájához, a hely szelleméhez. Fontosnak tartom az összhangot burkolatok, bútorok, textíliák, kiegészítők között, izgalmas pezsgést teremtve. luxusesotthonossagpecsett portre
Radnai Yvette
lakberendező

Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop