Passzívház konferencia 2017

2017. november 24-én a Környezetvédelmi Hónap programsorozat részeként 7. alkalommal kerül sor hagyományosan év végén a Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferenciájára Budapesten a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) és a Passzívház Magyarország (PHM) szakmai támogatásával. A konferenciának ismét a Francia Intézet ad otthont, amelyen az érdeklődők számára a részvétel ingyenes.

passzivhazkonf2017 720

A konferencia célja az elmúlt 10 év összegzése, ugyanakkor egy kitekintés, valamint a jövőbeni lehetőségek számbavétele. A Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferencián 2009 februárjában adták át az első magyar, Szadán megépült passzívház minősítési tanúsítványát, és ekkor alakították meg a hazai passzívházépítők a ma Passzívház Magyarország elnevezésű egyesületet. Az elmúlt években tapasztalható fejlődésnek köszönhetően Magyarországon is közismertté vált a passzívház-technológia, amely jelenleg az energiahatékony és fenntartható építés csúcstechnológiáját képviseli. A passzívházak a hagyományos építési technológiával létesült épületek energiamennyiségének a töredékét igénylik. Kivitelezésük nem feltétlenül igényel többletköltséget a hagyományos építési metódus költségeihez viszonyítva ezt a szadai passzívház példája is jól bizonyítja.

Az Európai Unió döntése értelmében 2019 január 1-től minden állami tulajdonú épület, 2021 január 1-től pedig minden új épület és átfogó felújítás esetén a szén-dioxid-kibocsátás drasztikus csökkentését figyelembe vevő technikákat kell a megvalósítás során alkalmazni. Ehhez elkerülhetetlen a passzívház követelményrendszer, illetve -technológia gyakorlati alkalmazása, nemcsak új épületeknél, hanem a felújítások esetében is. A hagyományokat követve a novemberi konferencián is új magyar passzívházakat, energiahatékony épületeket ismertetnek a tervezők, a tervezésben és kivitelező közreműködők, emellett gyártók és forgalmazók is bemutatják innovatív termékeiket, passzívház-komponenseiket.

Az idei konferencia fókusztémái: Megépült új magyar passzívházak. Szakmai újdonságok, innováció és piaci helyzet. Európai trendek a legújabb francia passzívházak tükrében. Zéró-, és pluszenergiás építészet, megújuló források alkalmazása. „Közel nulla energiaigényű épületek” követelményrendszere és a passzívház-technológia oktatása.

passzivhazkonf2017 1
A konferencia célja, hogy a hazai passzívházak közreműködőinek bemutatásával adekvát válaszokat adjon a szakmai kérdésekre a passzívház-technológia iránt érdeklődő tervezők, szakági mérnökök, építőipari kivitelezők számára, továbbá megbízható, hasznosítható információkkal szolgáljon a potenciális magánépíttetők, ingatlanfejlesztők, -fenntartók számára arról, miként lehet új és meglévő épületek fűtési és primer energiaszükségletét a minimálisra csökkenteni.

A konferencia célcsoportja: építészek, épületgépészek, szakági mérnökök, egyetemi hallgatók, építőanyaggyártók és -forgalmazók, építőipari cégek, kivitelezők, elsősorban tehát azok, akik a kimagaslóan energiahatékony építési metódusról szeretnének hasznosítható, megbízható szakmai ismereteket kapni. A rendezvény nem csak a szakmának szól! A gyakorlati tapasztalatok ismertetése révén az előadók hasznos információkkal szolgálhatnak a potenciális építtetők, a közintézmények fenntartói, az ingatlanfejlesztők és beruházók számára is.

passzivhazkonf2017 2
A rendezvényhez kommunikációs program társul. Célunk, hogy a közelmúltban megvalósult magyar passzívházakról a technológia alkalmazásával létesült különféle épülettípusokról a nyilvánosság is hiteles tájékoztatást kapjanak az érdeklődők, közvetlenül a megvalósításban közreműködőktől. A konferenciát szakkiállítás kíséri.

A konferencia szakmai partnerei: Passzívház Magyarország Egyesület, BACHL, Elektro-Kamleithner, Energie Planer Team, Internorm, iPHA, Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI), Minősített Passzívház Tervező Képzés, PHAR, PHPP, REHAU, RheinZink, XELLA, Zero Energy Design

www.passzivhazkonf.hu

 
 
 
 
Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop