Lendület és életstílus

Dr. Somogyi Patrícia lakberendező az általa is nagyra tartott letisztultságot, lendületességet és fiatalságot ezúttal egy panellakásban valósította meg, amelynek minden adottságát igyekezett a lehető legteljesebben megjeleníteni.

lenduleteseletstilus 720

Játékos tervezői fantázia kell ahhoz, hogy egy panellakás ne csak újjászülessen, de egy XXI. századi, kortárs életstílushoz alkalmazkodó enteriőrré váljon. Dr. Somogyi Patríciát, a Home Staging, vagyis az ingatlan eladásra felkészítésének hazai meghonosítóját egy gazdagréti, két szobából, konyhából, fürdőszobából álló lakás újrafogalmazására kérték fel a tulajdonosok. Olyan egységes enteriőrt kellett varázsolnia, olyan harmónia létrehozása volt cél, amihez sem hozzátenni, sem elvenni nem lehet, s amely az azonos paraméterű lakások közül messze kitűnik.

„Magyarországon sokan laknak panelben, mégis kevesen gondolják, hogy minőségi lakás is kihozható belőle.” – vallja a tervező. A lakás három évvel ezelőtt már átesett az alapvető gépészeti felújításon, így Patrícia egy viszonylag jó állapotú és nagyon jó adottságú lakást vett át, amelynek átgondolását három rétegű ablakok beépítésével, légkondicionáló beszerelésével, a helyiségek átfestésével, tapétázásával kezdte. Jól látható, hogy a tervező egységes hangulatot alkotott az amúgy jól elszeparált terekben. A fókuszban a nappali áll, amely közösségi térnek is kiváló, miközben a pihenésnek is teret ad. A szemet gyönyörködtető kék kanapészövet kiemeli a tér letisztultságát, s egy csöppnyi játékosságot visz a meleg, halványszürke falak közé. A rózsaszín párnák behozzák a vidámságot a szobába, és kellemes ellenpontként szolgálnak a kissé hűvös kékkel szemben. A fehér kiegészítők leheletfinomak, árnyaltak, puhává varázsolják a teret, akárcsak a szép, magas minőségű textíliák. A nappalival egy légterű étkező ugyancsak a fiatalosság jegyében született: egyszerű, modern székek mutatják meg, hogy milyen levegős, szellős, meghitt estékre és lendületes reggelekre ad lehetőséget e helyiség, főleg, ha egy glamour csillárral és egy ugyancsak csillogó, ám visszafogott, geometrikus tapétával keretezzük. A kicsiny mérete ellenére nagyvonalú folyosón térnövelő hatású a hatalmas tükör, a járólap pedig azt a különleges érzetet kelti, mintha a padló lebegne a térben. A folyosó a feminin légkörű hálóba vezet, amelyet a kellemes anyagok használatával a tervező igazi, nőies kuckóvá varázsolt.

A prémiumkategóriás otthon a lehetőségek tárháza: a finomságé, a játékosságé, az eleganciáé és leleményességé, amely egy panellakásban is maradéktalanul megteremthető.

  

A Home Staging hazai meghonosítója szerint egy-egy eladás előtt álló lakás tervezésénél a legfontosabb az adottságokból a legtöbbet kihozni, maximálisan figyelembe véve a majdani lakó igényeit, a funkcionalitás és az esztétika finom egyensúlyának megteremtésével.

lenduleteseletstilus portre

Dr. Somogyi Patrícia
lakberendező


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop