Nagypolgári mindennapok kicsiben

Bár a legtöbben jól gondolják, hogy a felújítás sok kihívással jár, mégis lehetőséget ad arra, hogy otthonunkat saját karakterünkre formáljuk. Ebben a nagy belmagasságú, 55 négyzetméteres lakásban a terek közötti összhang, a textúrák finom egyensúlya nagypolgári életérzés illúzióját kelti.

nagypolgarimindennapok 720

Megbízóim, egy kedves fiatal pár a főváros VI. kerületben, egy jövőben kialakításra kerülő hatalmas park szomszédságában vásároltak nagypolgári lakást. Bár az ingatlan alapterülete mindössze 55 négyzetméter, a belmagasság és az ablakok mérete jelentősen növelik a térérzetet. A jó hangulatú közös munka során néhány irányadó szempontot kellett figyelembe vennünk: ügyfeleim vágya volt a fehér-szürke-króm színhasználat, amellyel könnyű volt azonosulnom, további fontos szempont volt a térszervezés kialakításánál a minél több tárolóhely, mert abból soha nem elég. A lakásban nemcsak a terek méretét, de a funkcióját is megváltoztattuk, amelynek eredményeképpen a régi konyha területén hálóhelyiséget és fürdőszobát alakítottunk ki, a konyha és étkező pedig a nappaliban kapott helyet. Az eredeti alaprajz nem adott lehetőséget a hálószobában tárolószekrényekre, ezért ezt a funkciót az előszobába helyeztük át, arra törekedve, hogy az összkép a hálóhoz tartozó gardróbhelyiséget idézze fel bennünk. Megoldásunk része az előszobai tolóajtó is, ami a két tér kapcsolatát nyitottabbá, és az ágy megközelítését komfortossá teszi. A nappali alapterületén nem változtattunk, a konyha és a médiafal tervezésekor fő szempont volt, hogy ne veszítsünk a szellős térhatásból. A konyha és médiafal L alakban fut, amelyeket polcos gipszkartonfülkével választottunk el.

Az előszobába és a nappaliba tervezett tárolószekrények lehetővé teszik, hogy a tulajdonosok minden használati tárgya megtalálja a helyét. A nagy belmagasság miatt a bútorok lezárását gipszkarton szerkezettel oldottuk meg, amelyek kiváló lehetőséget biztosítottak a spot lámpatestek elhelyezésére a konyhában, a médiafal és a kanapé felett, örömet szerezve ezzel megbízóimnak, akik kedvelik a spot megvilágítást. Emellett különböző fényhatásokat értünk el a nappaliban led szalagokkal, állólámpával és mennyezeti függesztékekkel. Bár ebben a munkában egyik személyes kedvenc színösszeállításommal, a szürke-fehérrel dolgozhattam, mégis kihívás volt megtalálni azt az árnyalatát, amivel még barátságos, meleg hatást érhetünk el. Közös szerelem volt a kiválasztott tapéta is, ami megjelenik a hálószobában és a nappali két falán, nagypolgári életérzés illúzióját keltve. A bútorok fehér színét a padlóburkolathoz és tapétához illeszkedő fa mintázattal törtem meg, a szürke-fehér kontrasztot pedig a türkiz és a geometria minták teszik izgalmasabbá párnákon, asztali lámpákon, dekorációs tárgyakon. Közös álmunk gyümölcse megszületett hát, egy modern, hangulatában mégis meghitt otthon képében.

  

Otthonunk minden nap hatással van ránk. Számomra fontos, hogy segítsek megbízóimnak megtalálni önmagukat a számos stílus között. Munkám során a funkciót szem előtt tartva igyekszem olyan otthonokat kialakítani, amelyek kiszolgálják lakóik minden igényét.

nagypolgarimindennapok portre

Kádár Helen
lakberendező

www.helenhome.hu 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop