Panoráma, extravagáns részletekkel

Elektromos fűtés a házunk táján
Saját sziget a tónál
Ősszel is nyárias üzemmódban

A kétszintes, lenyűgöző panorámájú pécsi családi ház nyolc éve épült a Mecsek oldalában. Alsó szintjének újrahangolása vált időszerűvé, mely feladatot Radnai Yvette helyi lakberendezőre bízták.

Amikor a közös munka elkezdődött, a megbízók álma a nappali tér jó funkcionális tagolása, az időtálló, stabil alapok megtartása, a látványos dizájnmegoldások, a tér domináns színeinek áthangolása, és egy exkluzív, elegáns, de mégis otthonos enteriőr kialakítása volt. A konyha oly annyira időtállóvá sikerült korábban, hogy a felújítás során teljes egészében érintetlen maradt. A teljes lakóteret az extravagancia érzete lengi be, igényesen összeválogatott anyagokkal, üveg-, fényes- és fémes felületekkel, kellemes tapintású textilekkel, minőségi bútorokkal, finom, precíz részletekkel. A tágas előszobából egy áttört falazattal és burkolt felületekkel kísért közlekedőn jutunk a nappali térbe, ahol lenyűgöző panoráma tárul elénk a városra.

A nappali fókuszpontjába egy egyedi tervezésű 3D falburkolat került rejtett led-világításokkal, amely egyben hátteret ad a háromszemélyes kanapénak, és kontrasztot alkot a szemben L alakban nappalit végigkísérő üvegfelületeken beáramló fényárral. Az elegáns kanapék krémfehér színei kiemelik a dizájn fotel petrolkékjét, amely szín az étkező tapétájával kapcsolódik össze, és további üde színfoltokat adnak a díszpárnák és a bársony pléd. A függönyök kiválasztásában fontos szempont volt, hogy a panorámát a nappaliból is akadálymentesen lehessen élvezni, inkább csak keretet adjon a nagy üvegfelületeknek, mintsem rátakarjon azokra. Az árnyékolásról automata zsaluzia gondoskodik.

A nappali és a konyha között helyezkedik el az étkező, amely méreteit tekintve igazán nagyvonalú. A nyolcszemélyes asztal fölött különleges dizájn függeszték uralja a látványt, és markáns fókuszpont a falat borító különleges, ázsiai hangulatot idéző sötét tónusú pertolkék maszkmintás, gyapjúrostos tapéta is. Ezt a falszakaszt mind oldalirányokból, mind felülről surló fények emelik ki. Nehéz bármit is külön kiemelni, hogy mi jelentette a legnagyobb kihívást, mert a megbízókkal a folyamatos és gördülékeny kapcsolattartás és a közös hullámhossz igazi örömmunkává emelte a felújítást, és a teljes kivitelezés is jól összehangolt csapatmunka volt.

Célom jó funkcionális elrendezésű enteriőrök tervezése, alkalmazkodva a megrendelő személyiségéhez, életformájához, a hely szelleméhez. fontos a letisztultság, az összhang burkolatok, bútorok, textíliák között, mégis legyen izgalmas pezsgés is a terekben.

Radnai Yvett

lakberendező
Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop