Ősszel is nyárias üzemmódban

Stílusos hálószoba jó alvásért
Elektromos fűtés a házunk táján
Válás – házassági vagyonközösség bírósági megosztása

Egyszerű, egyenes építészeti vonalai kortárs megjelenést és frissességet kölcsönöznek ennek a katalán háznak, amelynek külső- és belső terei az épület szinte minden pontján összeköttetésben állnak.

Csendes kertvárosban, Barcelonától 30 kilométerre épült ez a 209 négyzetméteres családi ház, amelynek átütő ereje már az első pillantásra szembetűnő. A népszerű katalán tervezőpárostól múlt havi számunkban is bemutattunk egy mutatós anyagot, ezúttal egy egészen más atmoszférájú, hasonlóan eredeti munkájukat választottuk. Egue y Seta azért tartoznak kedvenc enteriőrtervezőink közé, mert egyszerre a funkcionalitás, az esztétika és a dekoráció terén is megvalósítják mindazt, amit szeretünk viszontlátni egy jól tervezett otthonban: dizájn túlkapások nélküli barátságos, komfortos tereket, koherens színösszeállítással. A házat úgy tervezték, hogy a benne élők, egy háromtagú család, mindig úgy érezze magát otthonukban, mintha egy all inclusive nyaraláson lennének: napozóágy, pálmafa és koktélok mind-mind csupán egy karnyújtásnyira a nappalitól, ahogy az a luxusüdülésen lenni szokott, konstatálhatják nap mint nap elégedetten a tulajdonosok. A nappali tiszta és áttetsző teret alkot a kőfal feletti ablakokkal, amelyek mintegy beengedik az égboltot a mennyezet alá. A tervezők a nappalin túl a konyhára összpontosítottak, mert szerintük a családi programok leggyakrabban a konyhában végződnek. Itt zajlanak az uzsonnák, a gyermek itt írja a házi feladatot, és a nap végén a házaspár is a konyhában fogyaszt el egy pohár bort a vacsorához. Nem akartak tehát egy zárt helyet létrehozni, sem túlbonyolítani a teret, egy asztallal, boros hűtőszekrénnyel, háttámlás paddal és minimális bútorokkal szerelték föl. Aki a ház zárt homlokzata előtt elsétál, nem is sejtheti, hogy a másik oldal üvegezett burkolatai feloldják a zártságot, és a lakók maximálisan együtt élnek az ég kékjével és a hátsó kertet határoló lombos növényzet zöldjével.

A nyitottság önmagában persze nem elegendő az otthonosság érzetéhez: kényelmes bútorok, szőnyegek, emlékeket hordozó tárgyak nélkül bármely innovatív építmény nem több, mint egy lélektelen doboz. Arra a kérdésre, hogy a televíziónak a nappaliban vagy az étkezőben kell-e lennie, a tervezőknek az a válasza, hogy ideális esetben sehol sem, hiszen a legjobb szórakozás a társaság és a család. Összegyűlni egy vacsora körül, játszani a kertben, megmártózni a medencében, vagy akár csak semmiségekről beszélgetni, mindennél fontosabb.

A barcelonai székhelyű dizájnstúdió üzletek, loftok, különleges terek, berendezésére specializálódott. Jellemző munkáikra az ipari jelleg és a modern lakberendezés ötvözése. Posztgraduális dizájnerképzést is tartanak Barcelonában, Madridban.

www.egueyseta.com

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop