Outdoor-otthonok modern árnyékolói, pergolái

Azbesztes pala helyére alumínium fedés
Mikor olcsóbb egy tetőablak?
Magyar tölgyből prémium padlók

Ahogy belső élettereink egyre inkább kertünkbe is kiköltöznek, úgy változnak az árnyékoló megoldások igényeinkhez igazodva. Egyfajta életérzésre vágyunk a szabadban, ahol időjárástól függetlenül, egész évben minőségi időt tölthetünk családunkkal, barátainkkal.

outdoorotthonokmodernarnyekoloi 720

Mit jelent és miért jó az outdoor-otthon?
Az outdoor-otthon több, mint egy árnyékoló felállítása a kertben. Egy olyan komplex kültéri élettér kialakítása, amelyben világítás, fűtés, zene, étkező, konyha és nappali, esetleg medencepart is helyet kap, amelyeket komfortunk érdekében különböző árnyékoló megoldásokkal élhetővé és időjárástól függetlenül kihasználhatóvá kell tenni. Mindez megvalósulhat akár az épület és kertünk összekapcsolásával, nyitható és árnyékolható terek létrehozásával, szem előtt tartva igényeinket, a stíluselemek szinkronját, a harmóniát és a funkcionalitást. E beruházással nemcsak a hasznos négyzetmétereket növelhetjük meg, de ingatlanunk értékét is.
Sajnos hazai tapasztalat és komoly probléma, hogy az építkezés tervezési fázisában nem kap kellő figyelmet a kerti vagy teraszárnyékolás kérdése. Leggyakrabban akkor szembesülünk vele, amikor készülünk berendezni a kültéri élettereket, és rájövünk, hogy csak komoly kompromisszummal vagy igen költséges megoldásokkal tudjuk elképzeléseinket megvalósítani.

outdoorotthonokmodernarnyekoloi 1
Tolópaneles zsalugáterek, strukturális árnyékoló és sarokillesztett, zip-es textilárnyékoló

outdoorotthonokmodernarnyekoloi 2
Sarokillesztett, kiemelten szélálló textilárnyékoló (Fixscreen-rendszer)

Milyen megoldások állnak rendelkezésünkre?
1. Pergola-rendszerek. Az újgenerációs, 4 évszakos, alumínium teraszrendszerek segítségével az árnyékoláson túlmutatóan gondolkodhatunk.

A pergolák lehetnek

  • összegyűjthető, baldachin-megjelenésű, ponyvás szerkezetek,
  • eltolható vagy fixen rögzített, feszített (zip-es) textiltetős megoldások,
  • elforgatható (akár eltolható) alumíniumlamellás, azaz bioklimatikus rendszerek is, amelyeket igényeinkhez és a helyszíni adottságokhoz igazíthatjuk, oldalárnyékolókkal, kényelmi extrákkal felszerelve. E rendszerek már önállóan is kitűnő megoldást nyújtanak a szabadtéri otthonok megteremtéséhez.

outdoorotthonokmodernarnyekoloi 3
Bioklimatikus, lamellás kerti pergola-rendszer oldalárnyékolókkal

Ahhoz, hogy a legjobb eredményt érjük el, célszerű az árnyékolást már az építkezés előtt, a terasz és a kert kialakításának tervezési szakaszában elgondolnunk, ugyanis csak ebben az esetben válhat teraszunk szinte az épület részévé. Egyedi kialakítású pergolákkal akár újabb helyiséget is nyerhetünk magunknak építési engedély nélkül.

outdoorotthonokmodernarnyekoloi 4
Bioklimatikus, lamellás teraszárnyékoló-rendszer loggia tolópaneles oldalzárásokkal

2. Folyamatos szellőző, dizájn homlokzatburkolatok és kiegészítői
Otthonunk tervezésénél épületegyüttesünk összképét egységessé tehetjük az innovatív, folyamatos szellőző, dizájn homlokzatburkolatok segítségével.

outdoorotthonokmodernarnyekoloi 5
Komplex outdoor-otthon árnyékolóval, pergolával, átszellőző, dizájn homlokzatburkolttal és annak kiegészítőivel

Ezek a speciális alumíniumprofilok alkalmazhatók dekorfalként, valamint megjelennek az egyedi kerti elemeken is (led világítótestek és kültéri bútorok: ültetvénydoboz-kültéri pad, biztonsági postaláda). Választásukkal egészséges, természetes módon szellőző, hangulatos kültéri-beltéri élettereket hozhatunk létre.

outdoorotthonokmodernarnyekoloi 6
Folyamatos szellőző, függőleges lamellarendszer (dizájn homlokzatburkolat, dekorfal) és kiegészítő elemei, valamint fix, vászontetős árnyékoló tetőszerkezetbe integrálva

outdoorotthonokmodernarnyekoloi 7
Folyamatos szellőző, függőleges lamellarendszer (dekorfal) és kiegészítő elemei: led világító elemek, biztonsági postaláda

outdoorotthonokmodernarnyekoloi 8
Folyamatos szellőző vízszintes lamellarendszer kerti pergolán, térelválasztó kialakítással

Kérjük profi szakemberek segítségét!
Az outdoor-otthon kialakítása, tervezése, a megfelelő termékek kiválasztása szakértő segítséget, sok esetben alaposan átgondolt építészeti, mérnöki tervezést igényel. Ahhoz, hogy kertünk vagy teraszunk funkciójában, megjelenésében, kényelmében is a lakásbelső tereit tükrözze, valamint harmonikus kapcsolatot teremtsen az épület és annak környezete között, érdemes profikhoz fordulni. Ebben szakértő partner az építészekkel, beruházókkal együttműködő teraszrendszer-specialista, az Archishade. Mérnöki csapatuk – szakemberekkel és kivitelező partnereikkel karöltve – végigkíséri a megálmodott, komfortos kültéri otthonunk megvalósulását a tervezéstől a kivitelezésig. Professzionális árnyékolóikkal, okosotthon-vezérléseikkel, természetes szellőző- és homlokzatburkolati-rendszereikkel minden típusú helyszínre megbízható megoldásokat kínálnak, legyen szó akár egy pergolarendszerről vagy egy komplett kültéri – beltéri árnyékolótér kialakításáról.

outdoorotthonokmodernarnyekoloi 9
Bioklimatikus pergolák loggia tolópanelekkel és dizájn homlokzatburkolattal ellátott, egyedi kültéri elemekkel

Fontos megjegyezni, hogy ma már számos cég kínál teraszárnyékolókat, ahol megjelennek a bioklimatikus pergolarendszerek jellemző jegyei, mint a lamellás rendszerek, vízelvezetés, oldalárnyékolók vagy éppen a kiegészítő extrák. Ha megbízható, hosszútávú és problémamentes megoldást keresünk a pénzünkért, mindenképpen járjunk el körültekintően, és fordítsunk megfelelő figyelmet a részletekre, mert nincs bosszantóbb, mint amikor sok pénzt kifizetünk valamiért, és az mégsem válik be.
A mai kor igényeit minden mértékben kielégíteni képes outdoor-otthonok árnyékolóinak tervezését feltétlenül bízzuk szakemberre.
archishade logo szlogennel
Web: archishade.hu
Tel.:70/321 1354
E-mail: ajanlatkeres@archishade.hu
Bemutatóterem: 2120 Dunakeszi, Pallag u. 47.

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop