Otthoni wellness, fürdőszoba, sport, egészség

A koronavírus hónapok óta kihat a mindennapi életünkre, így e vészterhes időkben nem árt jobban megismerni önmagunkat, igényeinket, ám figyeljünk velünk együtt élő hozzátartozóink elvárásaira is, hogy ezekhez igazítjuk környezetünket. Fontos, hogy rájöjjünk, mi az igazán fontos testünknek, lelkünknek, és e kényszerű bezártságban törődjünk magunkkal. Meditáljunk, relaxáljunk, sportoljunk, építsük és szépítsük környezetünket, hogy csupa olyan dolog vegyen körbe bennünket, határozza meg életünket, amely feltölt, és örömet okoz számunkra.

otthoniwellnessfurdoszoba2012 720

Fürdőszobatrendek
A relaxálás és feltöltődés egyes számú színtere otthonunkban általában a fürdőszoba, ezért különösen fontos, hogy ráncba szedjük, ha elégedetlenek vagyunk vele. Amennyire lehet, tüntessük el a felesleges holmikat, a sok apró csetreszt tegyük, zárt szekrénybe vagy helyes tárolókosarakba. Ha befér, helyezzünk el egy kényelmesebb karosszéket, de akár már egy ülőke is megteszi. Öltöztessük fel a helyiséget virággal, puha textilekkel, ledekkel.

otthoniwellnessfurdoszoba2012 1
HEPAISTOS

Csempementes övezet
A szobahatású fürdőszobatrend jó ideje tartja magát, és jó is, hogy ez így van. A nyugodt légkört könnyebb megteremteni úgy, hogy ahol csak lehet, csempe helyett festék vagy tapéta van a falon. ez alól az sem képez kivételt, ha valakit éppen a sötét színek nyugtatnak meg, mert az biztosítja számára a kuckósságot, otthon melegét.

otthoniwellnessfurdoszoba2012 2
IKEA

Sportoljunk otthon

Tavasz óta az edzőtermek hol nyitva vannak, hol zárva, de ha működhetnek is, könnyebben megfertőződhetünk ott, mint otthon, így sokan választják a sportolást hazai pályán. Persze nem mindenkinek áll rendelkezésére nagy alapterület erre a célra, de akár már 2-3 négyzetméter is elegendő számos, otthonunkban végezhető mozgásformához.

otthoniwellnessfurdoszoba2012 3

IKEA

Dekoráljunk sporteszközökkel!
Sportolni jó, sportolni trendi, sportolni egészséges, így ha sporteszközeinket látható helyeken helyezzük el, az már szinte fél egészség, legalábbis mindenképpen motiváltabbakká tesz bennünket, mintha a szekrényben vagy pincében tartanánk. egy fi xen beépített mászófal, nyújtó, gyűrű vagy hinta ráadásul játékosabbá és izgalmasabbá is teszi az enteriőrt.

A lélek egészségéhez
A lélek egészségéhez sok minden járulhat hozzá. Amenynyiben van elég helyünk, csodákat tehet velünk és szeretteinkkel egy biliárd- vagy csocsóasztal, egy korábban csak lomtárnak használt kisszoba helyén létrehozott ülőfürdő, merülőmedence vagy szauna, de sokat segít egy esőztető zuhany vagy csak éppen a bennünket körülvevő meghitt, otthonos tárgyaink, eszközeink közelsége.

 

otthoniwellnessfurdoszoba2012 4 
HASAN AKKUS DESIGN STUDIO

otthoniwellnessfurdoszoba2012 5 
IKEA 
A természet aromái
Nem csak az fontos, hogy minél több természetes anyag, kellemes, puha tapintású felület, kelme vegyen körül bennünket. A szemünk és tapintószervünk kényeztetésén túl az sem mellékes, hogy milyen színű, illatú, ízű, állagú ételeket veszünk magunkhoz, milyen fürdővíz, krém vagy textil érintkezik a bőrünkkel, milyen illat lengi körül otthonunkat. Minden érzékszervünket stimuláljuk és kényeztessük, amikor csak tehetjük!

otthoniwellnessfurdoszoba2012 6
IKEA

Az életmódváltás trendi
Sokan csak halogatják az életmódváltást, pedig nap mint nap szembesülnek vele, hogy nem jó az irány, amerre tartanak. Itt az ideje felhagyni a mozgásszegény életmóddal, az egészségtelen ételekkel, élettereink elhanyagolásával. Mozogjunk sokat, táplálkozzunk helyesen, olvasgassunk a rendrakás művészerétől, a skandináv életérzésről, mert ezek mind nyugodtabbá és boldogabbá tesznek bennünket.

otthoniwellnessfurdoszoba2012 7
IKEA 

otthoniwellnessfurdoszoba2012 8CODE SHOWROOM

 

TOP 5 TREND

otthoniwellnessfurdoszoba2012 9

 • A fürdőszobákban egyre divatosabb a minimális csempe alkalmazása, és a padló vinyllel való burkolása. Amennyiben mégis csempét választunk, a fehér falat imitáló 20×20-as csempe töretlenül trendinek számít.
 • Ha kellően nagy családi házban élünk, és senkit sem zavarnak a sportolással járó hangok a környezetünkben, akár még saját mini kosár- vagy squashpályát is betervezhetünk az egyik nagyszobába.
 • A finn szauna vagy infraszauna egyre több háztartásba kerül be, de vigyázzunk, csak akkor költsünk rá, ha biztosan tudjuk, hogy rendszeresen használjuk, mert ezek egyike sem olcsó mulatság!
 • A fürdőszoba szobaha tására ráerősíthet egy nagyobbacska szőnyeg is, ám lehetőleg a kültéri termékek közül válasszunk, mert bevizesedve kellemetlenné válhat.
 • A műgyanta vagy dekorbeton padló vizuálisan is vonzó, fugamentessége miatt könnyebb is tisztán tartani, illetve a beltéri sportolást is jobban bírja.

 

 

 
 
 
 
 

 


Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop