Nyugalom a város felett

Egy nagypolgári társasház tetőterének kétszintes lakásában idézett meg nosztalgikus időket és elegáns hangulatot a lakberendező, egyfajta állandóságot és biztos hátteret adva a nyüzsgő mindennapoknak.

Krisztina szerencséje, hogy leendő otthonát még tervasztalon heverve találta meg, így papíron rajzolhattuk át a vonalakat, hogy kamaszodó gyerekeinek és a kedvelt baráti összejöveteleknek elegendő teret hagyhassunk. Ennek is köszönhető a földszinti rész tágassága, a nagy belmagasság, az ablakok sokasága, vagy az étkező egyedi, óriási mérete, amelyben cél volt az akár tizenkét fővel is körbeülhető asztal a gyakori társasági élethez. Az időben történt tervezéssel a fürdőszobák megjelenésén is változtathattunk, külön mosókonyhát is álmodhattunk.

Az előszobában, a sarokvég apró letörésével szinte utat nyitottunk a tágasabb terek felé, megnövelve ezzel az előszoba területét is. A kényelemre törekedve a földszintre helyeztük a szülői hálószobát és a hozzá tartozó fürdőt, míg az emeleten, jól elkülönülten alakíthattuk ki a két kamasz szobáját és fürdőjét. A funkcionalitás mellett a nosztalgikus, örök eleganciát hordozó atmoszféra megteremtésére kellett még koncentrálnunk. Ezeket cementlap hatású burkolatokkal, a tégla nyers felületeivel, majd az ezeket szépen kiegészítő metrocsempékkel értük el, míg a hálószobában egyfajta betonszerű, vakolatlanságot idéző, egyedi festésre törekedtünk. A nyers felületeket, amelyek egy-egy tér fókuszpontjaként is megjelennek, az izzó réz színeivel dobtuk fel, ami ritmikusan jelenik meg hol nagy felületen, az étkezőben teljes falfelületen, hol pedig kisebb pontokban, egy-egy világítótesten.

Az örök eleganciát, a kortalanságot antik bútorok becsempészésével kívántuk megteremteni, amelyek felkutatása ugyan időigényes, de a térbe helyezve szinte pecsétet tesz törekvéseinkre, s beszerzésüknek története is színesíti otthonunkat. A bútorozást az antikvitások felkeresése mellett az egyedileg készített és vásárolt darabokkal tudtuk végül teljesen kipipálni.

Hiszem és vallom, hogy mindenki megérdemel egy olyant otthont, amelyben menedéket talál önmaga számára. Lakberendezőként ez vezérli munkámat.
Vinkovics Zsuzsa
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop