Nyitás a szabadba

Végre itt a nyár és a meleg, ilyenkor sokkal többet tartózkodhatunk a friss levegőn, kertészkedhetünk, sokat mozoghatunk, és még többet pihenhetünk. Lehetünk egyedül vagy barátokkal, rokonokkal, szomszédokkal, lehet kicsi a rendelkezésre álló tér, de akár több hektárnyi is, a cél, hogy minél több időt töltsünk a zöldben. Rövid az élet, ki kell élvezni minden percét, és akárhogy is, de nyáron ezt valahogy sokkal könnyebb elérni, mint a hidegebb hónapokban. Így nincs is más dolgunk, mint kitárni az ajtókat, ablakokat, és nyitni a szabadba.

Casamance

Jub

Kültéri fények
A kültéri fények elsősorban a tájékozódásban segítenek bennünket, de a hangulat fokozásához is nagyban hozzájárulnak. Fényeket tehetünk a házak falára, a kertbe, beépíthetjük a járdákba is, de most a hangulatot leginkább a fényfüzérek, kerti mécsesek, tűzzel égő fények szolgáltatják. Környezettudatos olvasóinknak természetesen a napelemes lámpát ajánljuk, amiből egyre többfélét találhatunk a boltok kínálatában, többek között színváltós, dimmelhető termékeket is.

Casamance

Medence mellett
Bár keveseknek adatik meg egy csinos, épített medence, ám a fürdőzésnél alig van pihentetőbb és frissítőbb dolog meleg nyári napokon. Az élvezet fokozható, a megvilágított vizű medencék partján különleges atmoszférát teremthetünk az esti chillezéshez.

Ikea

Teraszvariációk
Pihentető teraszokat tudunk létrehozni, ha kétszemélyes fekvőfelületet, növényeket, kerti grillt, babzsákokat, fényfüzéreket, baldachint és ezekhez társítható, beltérben is használatos bútorokat, tárgyakat rendezünk el kényelmesen.

Dulux

Árnyékolás egyszerűen
Az árnyékolás ugyan lehet természetes és mesterséges is, de sajnos sokan csak a mesterséges árnyékolást tartják egyedül üdvözítőnek, pedig az a drágább és a kevéssé környezetkímélő módja élettereink hűsítésének. Sokkal egyszerűbb és környezettudatosabb, ha kertünkbe fákat ültetünk, teraszainkra, erkélyeinkre dézsás növényeket telepítünk, és ha szükséges, még pluszban függönyöket teszünk fel, vitorlavásznat feszítünk ki. Mindkettő verzió eredményezhet minimál és rusztikus, romantikus végeredményt is.

Dulux

Szabadon
Van kertünk, de a hobbink már nem fér be a házba? Létesítsünk kerti lakot! Van háziállatunk, de nem szeretnénk, ha kénye-kedve szerint ugráltatna minket? Nyissuk össze a nappalit a kerttel, terasszal, erkéllyel, azaz mossuk össze az épített és mesterséges környezetünket! Nem tudjuk előre, éppen mikor hol érezzük majd magunkat a legjobban? Szerezzünk be mobil kültéri fekvőfelületeket, amelyeket ízlés szerint tehetünk le bárhol.

Dulux

Ikea

Kis helyen is kényelmesen
Nem baj, ha csak egy apró területünk van a relaxálásra, mert egy függesztett fotel, egy függőágy, egy apró, de gazdagon terített asztal is tökéletes terep a lazuláshoz. Ha egyedül vagyunk, összeolvadhatunk a világgal, ha pedig társaságban, akkor tudjuk: sok jó ember kis helyen is elfér.

Jub

Szabadtéri tevékenységek
Mindegy, hogy tollasozunk, labdázunk, madáretetőt festünk vagy csak szunyókálunk, mert a lényeg, hogy levegőn legyünk, de akkor sem kell kétségbeesni, ha semmilyen zöldfelülettel vagy erkéllyel nem rendelkezünk: a kutyasétáltatás és a közparkok még mindig ott vannak, ha kikapcsolódásra vágyunk.

Camengo

Misia Paris

 

Top 5 trend

 • A kültéri bútorok minden évben egyre jobban hasonlítanak beltéri társaikra, és ha ezekhez szőnyegeket, párnákat, takarókat, kaspókat, szobrokat társítunk, akkor összemoshatjuk a hideg és meleg évszakokat az otthonunkban.
 • A kerti gázos kandallók egyre terjednek. Napjainkra már számos méretben, színben és stílusban kaphatóak.
 • A nagy üvegfelületekkel rendelkező télikertek szintén jó terepet, egyfajta átmenetet kínálnak a lakáson kívüli élményhez. Itt mindössze a megfelelő árnyékolásról és hűtésről kell gondoskodni a nyár folyamán.
 • A kültéri hősugárzók és párakapuk lehetővé teszik, hogy akár 0-24 órában kint tartózkodjunk.
 • 2022 hívószavai a kertépítésben a természetvédelem és az állatokról való gondoskodás, ami laza kerteket, méhlegelőket, sünvackokat és egyéb kedves lakóhelyeket eredményez. Az újrahasznosítás jegyében öreg bútorok kerülnek modern környezetbe, egyfajta ellensúlyként. Érdemes szólni az új trendről, hogy a kertekbe felnagyított méretű játékokat helyeznek, például jenga,darts, teke, sakk, ami ideális esetben képes elcsábítani a számítógép elől azokat, akik odaragadtak.

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop