Nyílászárócsere – még a tél előtt

Ha nyílászárócserét tervezünk, érdemes még a tél előtt elvégeztetni, hogy védjük otthonunkat a hőveszteségtől, emellett a téli napsugárzásból származó ingyenes hőenergia sem mellékes, ami nagyban függ az üveg paraméterétől. A mai rezsiárak mellett egy cseppet sem elhanyagolható az az összeg, amivel az ablakcsere után csökkenthetjük a fűtésszámlánkat.

Mire figyeljünk az új ablakok kiválasztásakor?

Az ablakokat gyakran elsősorban hőveszteségforrásként kezelik. Ez azonban főként a körülbelül 20 éve beépített produktumokra vonatkozik – ezek mutatói összehasonlíthatatlanok a jelenleg forgalmazott optimális indexű termékekkel, amiknek az energiatakarékos tulajdonságai főként a nem 100 százalékos telepítési körülmények miatt redukálódnak. Egy valóban optimális műszaki paraméterekkel rendelkező ablak az energiahatékony otthon fontos eleme, és megfelelő installációval alacsonyabb számlákat garantál. Nos, ezért kell elgondolkodni a kemény hideg beállta előtti nyílászárócserén!

Az ablakok műszaki paraméterei

Amikor az ablakcsere alternatíváit vesszük sorra, mindenképpen figyeljük a különböző termékek hőátbocsátási értékeire. Mint azt a neve is tökéletesen prezentálja, ez az érték arról árulkodik, hogy az adott anyag mennyi hőt enged át. Nos, ez a rejtélyes három U világa: UG, UF és UW. Előbbi az üvegre, a középső a keretre, és végül, de nem utolsósorban a záró jelzőszám a teljes ablakra vonatkozik. Jegyezzük meg, hogy bár a gyártók prospektusai tartalmazzák a szimplán az üvegre vonatkozó UG hőátbocsátási tényezőt is, nem szabad túlbecsülni, mert még a legjobb üveg sem tud függetlenül működni a kerettől és a tömítéstől, és rossz szigetelésű rámába foglalva bizony előfordulhat, hogy nem nyújt kellő védelmet a hideg ellen. Az ablakcsere során ügyeljünk a szellőztetési megoldások opciójára is: a modern keretekbe beépített diffúzorok és szellőzőrendszerek csukott ablak mellett is lehetővé teszik a légcserét. Miért olyan fontos ez? Azért, mert az otthoni levegő minősége jelentős hatással van az egészségre, a közérzetre, a koncentrációra és a hatékony tanulásra, aminek sajnos nem mindig tulajdonítunk kellő jelentőséget.


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop