Nyaralóból igazi otthon

Tizenhat év után Németországból költözött haza a négy fiúgyermekes család Füredre, így a 2016-ban még csak nyaralónak vásárolt és berendezett házat Fest Krisztina lakberendezőnek újra kellett álmodnia, immár állandó otthonná. Ennél ideálisabb hely a nyugodt élethez talán csak a mesékben van.

Először 2016-ban terveztem át az akkor még Németországban élő négy fiúgyermekes család nyaralónak megvásárolt, Balatonfüred domboldalán elterülő házát. Az elhanyagolt telken álló Balaton-felvidéki stílusjegyeket hordozó házzal a házaspár gyerekkori álma valósult meg, s ekkor még egyikük sem gondolta, hogy eljön a nap, amikor tizenhat év után visszaköltöznek Magyarországra.

Állandó otthonuknak a balatonfüredi háznál ideálisabbat nem is tudtak elképzelni, hiszen autóval pár perc a Balaton, távol minden zaj, lenyűgöző reggelente szinte a természetben ébredni. Nem mellesleg gyermekeik részére itt helyben remek iskolát találtak, a fiúk vitorlázni és golfozni is járhatnak, a pár pedig home office-ból dolgozik. Így hát nem is volt kérdés, hogy hét év elteltével újbóli felkérésükre a nyaralóból immár igazi otthont terveztem. Mivel időközben két fiúgyermek már kirepült, de rendszeresen hazajárnak, így a legfőbb tervezési szempont egy olyan tágas, harmonikus nappali-étkező-konyha kialakítása volt, ami az egész család részére abszolút kényelmet nyújt. Ezt oly módon tudtam megvalósítani, hogy a házat egy nappali térrel és egy abból nyíló terasszal kibővítettem, természetesen a meglévő épület stílusát és anyaghasználatát követve.

A teraszra teljesen letisztult, fényt teljesen nyitó-záró, lamellás rendszerű árnyékoló került, stílusában összhangban a nappali ablakain futó zsaluziákkal. Mivel a ház eredeti ablakai kicsik, a fény biztosítására az új nappalit hatalmas fix üvegekkel és tolóajtókkal álmodtam meg, amelyet körülölel a csodás kert. A pince hiánya miatt a komplett alsó szint áttervezésre, újragondolásra került; minden négyzetmétert beépítve, hasznosítva. Az új nappalin, a tágas konyhán és hatfős étkezőn, valamint a fürdőszobán és külön vécé helyiségeken kívül szintén a földszinten kapott helyet a parányi, de bájos szülői háló is. A konyha melletti, lépcső alatti részen építettem be a bojlert és a mosó- és szárítógépet. A nyílászárók teljes cseréje mellett a fűtési rendszer is megújult, az elektromos padlófűtés mellett hűtő-fűtő klíma került telepítésre, a nappaliba pedig hangulatos kandalló épült. Az emeleten található egy tágas gardrób, valamint két szoba, melyek a két iskolás fiú önálló birodalmaként hasznosulnak, természetesen vendégágyakkal felszerelve, a hazatérő bátyjaikra is gondolva.

Imádtam ezt a megbízást, a közös munkát, a családot, a csodás kertet, azt, ahogy élvezik az új házat és a mindennapokat, ahogy szeretnek itt élni.

Designdock – a megfelelő hely elindulni akár egy hasonló, akár egy teljesen új felé, életre keltve egy ötletet, megvalósítva egy álmot. A munkáimból fakadó büszkeség sarkall a továbbfejlődésre, hogy mindig a legjobbat nyújtsam megrendelőimnek.
Fest Krisztina
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop