Nem szeretnénk mindent hallani…

Idegborzoló lakásfelújítás?
Fenséges szénsavas víz, egyenesen a csapból
Új, naprakész tető – most milliókkal kevesebbért

Mai felgyorsult világunkban mindenkinek jólesik az otthon nyugalma, de még a pihenés is és a munka is kellemetlenné válik, ha nem kívánt zajok szakítják meg. Ilyen zavaró zajforrás épületeinkben a szennyvízhálózat, legyen szó akár családi házról, társasházról vagy irodaépületről. Célszerű már tervezéskor számolni ezzel problémával, hiszen hatékony védekezhetünk ellene a hangcsillapított szennyvízvezeték-rendszerekkel.

nemszeretnenkmindenthall 720

E zajok csökkentésére a jelenlegi kivitelezések során sok ejtő vezetékhez kerül be normál tokos szennyvízvezeték, testhanggátló szigeteléssel ellátva, ennek azonban időigényes a pontos felrakása, és ha nem folytonos a szigetelés, ugyanúgy megmarad a kellemetlen testhang egy része. Erre a problémára nyújtanak megoldást a hangcsillapított szennyvízvezeték-rendszerek, amelyek különböző rétegfelépítésben kaphatóak a piacon. Az UPONOR DECIBEL három rétegből épül fel: a külső és belső PP-réteg a mechanikai védelmet biztosítja a csővezetéknek, míg a középső réteg ásványi erősítésű polipropilénből áll, biztosítva a rendszer zajcsillapítását. A belső PP réteg ellenáll a karcolásoknak, így védelmet nyújt a dugulások ellen.
nemszeretnenkmindenthall 3
Kötéstechnikája tokos kivitel, amely jelentősen leegyszerűsíti a csővezeték szerelését. A gumigyűrű gyárilag már a tokban van elhelyezve, ezzel is gyorsítva a kivitelezést. A DECIBEL könnyen csatlakoztatható az esetleges meglévő tokos és öntöttvas-rendszerekhez is. Ezáltal a mai kornak megfelelő gépészetet tudunk varázsolni egy meglévő épületbe is, viszonylag gyors kivitelezési idő mellett. A rendszer elérhető 50, 75, 110 és 160-as méretben, széles idom- és csővezeték-választékkal. A csőhálózat szabadon történő szerelése is megoldható, hisz a külső réteg esztétikus fehér színű és UV-álló kivitelű. Javasolt alkalmazási terület: szennyvíz/csapadékvíz ejtők/gerincvezetékek szabadon, álmennyezet felett és előtétfal mögötti szerelése során.

Csapadékvíz szállításakor a rendszer maximális nyomása: 0,5 bar lehet. A megfelelő hangcsillapítás elérése érdekében javasolt a csővezetékek rögzítéséhez testhangszigeteléssel ellátott rögzítő rendszer használata (fix-, és csúszóbilincs)! A jó hangszigetelő képesség érdekében új és meglévő épületek magas akusztikai igényét is kielégíthetjük az UPONOR DECIBEL rendszer használatával.

nemszeretnenkmindenthall 2
A nagyobb épületekben előforduló különböző tűzszakaszokon történő csővezeték átvezetése kizárólag a mindenkor érvényben lévő tűzvédelmi előírásoknak megfelelő tűzvédelmi mandzsettákkal történhet.
Az UPONOR DECIBEL hangcsillapított vezetékek szerelése egyszerűbb, gyorsabb, mivel nem kell külön foglalkozni az utólagos hangszigeteléssel, ezzel időt és pénzt tudunk spórolni a beruházásnál. UPONOR, ha számít, hogy mennyi a DECIBEL…

Építsen az Uponorra, Építsen 100 év tapasztalatára.
További, részletes műszaki információ az Uponor DECIBEL segédletben. Letöltés ide kattintva!

 

 

uponor logo

Uponor Épületgépészeti Kft.
1043 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna utca 15/B
T. +36 1 203 3611
E-mail: info.hungary@uponor.com
www.uponor.hu

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop