Nem feltétlenül pénzkérdés

Habitat-házak önkéntes munkával
Polgári ház, mint tradíció
Változó igények, változó tervek

Az otthonteremtés művészete mindannyiunk saját képessége, nem feltétlenül pénzkérdés. Génjeinkbe kódolt, velünk született vágy., hogy otthonunkat folyamatos szépítésük, fejlesszük, mert akkor érezzük jól magunkat, ha hazaérve a személyiségünkkel tökéletesen harmonizáló, hangulatos fészek fogad bennünket. Az, hogy mi számít stílusosnak és idillinek, abszolút egyénfüggő.

nemfeltetlenulpenzkerdes 720

Vannak, akik a modern, letisztult formavilágú, nagy belső terekkel operáló házról álmodoznak, megint mások a csendes, meghitt, szőlőlugassal beárnyékolt falusi otthonról ábrándoznak. Dédelgessünk magunkban bármilyen álomképet is az ideális otthonról, az biztos, hogy sokkal közelebb kerülünk a vágyaink megvalósításához, ha „képezzük” magunkat. Manapság, a modern korban, hála az internetnek, illetve a lakberendezéssel foglalkozó akciós újságok gazdag palettájának, ez egyáltalán nem bonyolult, pláne nem költséges. Bármikor könnyedén ihletet meríthetünk az igényes forrásokból, s akár a kedvenc hírességünk lakberendezési szokásaiból is elleshetünk egy-két okos ötletet!

Természetesen nem álltatunk senkit: a lakás nagyobb kaliberű újragondolásához szükséges a komolyabb anyagi tőke is, különösen, ha a falak bontására, új nyílászárók beépítésére is sor kerül. A jó hír az, hogy ez a nagyvolumenű lakásfelújítás általában életre szóló projekt, a későbbiekben elég, ha itt-ott újítunk, változtatunk igény szerint. Persze akkor sem kell aggódni, ha jelen pillanatban nem áll a rendelkezésünkre feláldozható nagyobb összeg. Jó, ha tudjuk, a valóban lakályos fészek hívogató, vendégmarasztaló hangulata nem a méregdrágán vásárolt bútorok meglétén áll vagy bukik! Bámulatosan szép, egyedi, dekoratív bútorokat és díszítőelemeket ugyanis régi, megunt tárgyakból is lehet készíteni. Az, amire feltétlenül szükségünk a látványos alkotáshoz, a kreativitásunk, illetve az alapkoncepció, amiből kiindulhatunk. Ez utóbbit, ahogy már a fentiekben megjegyeztük, könnyedén elleshetjük a profi lakberendezőktől is. Legyünk a vintage-, modern-, rusztikus- vagy retro stílus szerelmesei is, a lakberendezéssel kapcsolatos önmegvalósításnak nem szabhat gátat semmi.

 

 

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop