Nem feltétlenül pénzkérdés

Az otthonteremtés művészete mindannyiunk saját képessége, nem feltétlenül pénzkérdés. Génjeinkbe kódolt, velünk született vágy., hogy otthonunkat folyamatos szépítésük, fejlesszük, mert akkor érezzük jól magunkat, ha hazaérve a személyiségünkkel tökéletesen harmonizáló, hangulatos fészek fogad bennünket. Az, hogy mi számít stílusosnak és idillinek, abszolút egyénfüggő.

nemfeltetlenulpenzkerdes 720

Vannak, akik a modern, letisztult formavilágú, nagy belső terekkel operáló házról álmodoznak, megint mások a csendes, meghitt, szőlőlugassal beárnyékolt falusi otthonról ábrándoznak. Dédelgessünk magunkban bármilyen álomképet is az ideális otthonról, az biztos, hogy sokkal közelebb kerülünk a vágyaink megvalósításához, ha „képezzük” magunkat. Manapság, a modern korban, hála az internetnek, illetve a lakberendezéssel foglalkozó akciós újságok gazdag palettájának, ez egyáltalán nem bonyolult, pláne nem költséges. Bármikor könnyedén ihletet meríthetünk az igényes forrásokból, s akár a kedvenc hírességünk lakberendezési szokásaiból is elleshetünk egy-két okos ötletet!

Természetesen nem álltatunk senkit: a lakás nagyobb kaliberű újragondolásához szükséges a komolyabb anyagi tőke is, különösen, ha a falak bontására, új nyílászárók beépítésére is sor kerül. A jó hír az, hogy ez a nagyvolumenű lakásfelújítás általában életre szóló projekt, a későbbiekben elég, ha itt-ott újítunk, változtatunk igény szerint. Persze akkor sem kell aggódni, ha jelen pillanatban nem áll a rendelkezésünkre feláldozható nagyobb összeg. Jó, ha tudjuk, a valóban lakályos fészek hívogató, vendégmarasztaló hangulata nem a méregdrágán vásárolt bútorok meglétén áll vagy bukik! Bámulatosan szép, egyedi, dekoratív bútorokat és díszítőelemeket ugyanis régi, megunt tárgyakból is lehet készíteni. Az, amire feltétlenül szükségünk a látványos alkotáshoz, a kreativitásunk, illetve az alapkoncepció, amiből kiindulhatunk. Ez utóbbit, ahogy már a fentiekben megjegyeztük, könnyedén elleshetjük a profi lakberendezőktől is. Legyünk a vintage-, modern-, rusztikus- vagy retro stílus szerelmesei is, a lakberendezéssel kapcsolatos önmegvalósításnak nem szabhat gátat semmi.

 

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop