Nagypolgári otthonosság

Türkiz elemekkel tűzdelt földszínek és minőségi bútorok tökéletes összhangja teszi otthonossá ezt a belvárosi lakást, amelyben a modern stílus jól megfér a klasszikusabb, nagypolgáribb életérzéssel is.

nagypolgariotthonossag 720

A fiatal pár az ingatlanfejlesztésben jártas Horváth Barbarát és férjét, Bertényi Andrást hívta segítségül, hogy hol keressenek lakást, hogyan újítsák fel, hogy az jól kiadható legyen. De mi visz rá egy nagymama korú hölgyet, hogy a főváros legforgalmasabb, legzajosabb részén vásároljon magának lakást? Nos, erre kerestem a választ az ingatlanfejlesztőkkel, sorra véve a kezdetektől a munkálatokat. Barbaráék azt javasolták a tulajdonosoknak, hogy olyan lakás a legideálisabb, ami bent van a belvárosban, mégis csendes, és amelynek a jobb kiadhatóság érdekében mindkét szobájához fürdő tartozik. Hosszas keresgélés után találtak rá a Nagydiófa utca egyik sarkán álló háztömbre, amelynek belső udvarra néző lakása tökéletesnek tűnt: madárcsicsergős, nagy fás belső, csöndes udvar, közös képviselővel a lépcsőházban, így a rend és a fegyelem borítékolható. A valaha jobb időket megélt lakás eredetileg is jó beosztással rendelkezett, két világos szobával. A mubnkálatok során felújították a régi padlóburkolatot és a nyílászárókat, minden mást újra cseréltek.

Azt a célt tűzték ki, hogy a lakás már-már eredeti pompáját visszanyerve ötvözze a modern kor vívmányait a korabeli klasszikus nagypolgári életérzéssel. Nem sajnálták rá a pénzt, mindenből minőségit építtettek be. A munkálatok közben az élet fölülírta a terveket, kisbaba érkezik a családba, így a fészerakáshoz eladják a lakást. A vevő szerencsésen a szomszéd utcában töltötte gyermekkorát, ezért esett a választása az impozáns belvárosi ingatlanra. Döntése mellett szólt az az érv is, hogy mivel minden szobához külön fürdő tartozik, kényelmesen vendégül láthatja vidéken élő unokáit akár hosszabb időre is, ha Budapesten szeretnének eltölteni néhány napot.

  

Törekszünk arra, hogy otthont teremtsünk, ne „csak” lakást újítsunk fel. Mindezt úgy, hogy megfeleljen a kor igényeinek, harmonizáljon környezetével, de megőrizze a múlt építészeti értékeit, a benne rejlő idő savaborsát is.

nagypolgariotthonossag portre

Horváth Barbara,
Bertényi András

ingatlanfejlesztők


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop