Dinamikus vonalak között

Egyszerű, minőségi térkialakítás
Nagypolgári otthonosság
Színes geometria

Az újpesti társasház legfelső emeletén lakók elérkezettnek látták az időt egy kis ráncfelvarrásra. Mivel gyermekük mára inkább mondható ifj ú titánnak, úgy gondolták, az átalakult családi élethez a lakásnak is jó volna alkalmazkodnia.

dinamikusvonalakkozott 720

A kétszintes tetőtéri lakás profi átszabásához Tóth Angelika lakberendezőre esett a család választása, akivel azonnal megtalálták a közös hangot, és a projekt végére fél szavakból is megértették egymást. A tervezőnek könnyű feladata volt, hiszen a megrendelőktől szinte teljesen szabad kezet kapott. Habár a funkciókhoz nem akartak hozzányúlni, így ‚csak’ a dekorációs eszközök terén voltak lehetőségei a tervezőnek, a végeredmény lenyűgözte a megrendelőket, akikkel mind a mai napig szoros a kapcsolat. A lakásba belépve rögtön szemet szúr a krémszínek és a fekete kontrasztja, amelyet egy kis csillogással tűzdelt meg a lakberendező. Fiatalos, praktikus volt az igény, ugyanakkor az egyes dizájnelemekkel luxus hatást kívántak elérni. A bejárati ajtó cseles festéssel került összhangba az új beltéri ajtókkal, mert a társasház szigorú szabályai miatt nem lehetett kicserélni. Az alsó szinten rögtön a nappaliba érkezni, az előszoba hiányát egy kis konzol szekrény pótolja. A lakás a nagy nappali térrel indul, innen lehet feljutni az emeleti ‚dühöngő’-be, illetve a konyha-étkezőtársalgó funkció együttesébe. Az üveglábakon álló dohányzóasztal szinte ellebeg a padlótól, a krémszínű kanapé terebélyes méretével körbeöleli az asztalt, a ‚boci’ ottomán pedig üde színfoltként egyszerre jeleníti meg a lakás közösségi terein végigfutó színeket. A nappali kanapéján kényelmesen lehet pihenni, és az emeleti lounge rész is ebből a célból alakult ki: ha valaki a nappaliban tévét nézne, a család másik tagja nyugodtan olvashasson vagy vagy internetezhessen a fönti részen.

Az igazán nagy változás leginkább a konyha és az étkező területén történt. A megrendelők fő kérése az volt, hogy legyen egy hely a nappaliban a fiataloknak – kamaszgyermekük baráti társaságának –, ahol kényelmesen tudnak játszani, beszélgetni, ugyanakkor a felnőtteknek is legyen egy tágas helye, ahol társasági életet élhetnek, kényelmesen tudnak enni, inni, szórakozni, mindeközben a gyerekekre is van némi rálátás. Fontos volt, hogy megmaradjon az áthallás, tudják, mi történik a másik szobában, mégis szeparált legyen. Ehhez egy egyszerű megoldást alkalmazott a lakberendező azzal, hogy kialakított egy kellemes társalkodórészt a felnőtteknek a konyha-étkező terében, akár nagyobb, tíz fős társaság számára is. Mindehhez a konyha csak minimális átalakításon esett át, mégis a ráncfelvarrás után teljesen más képet mutat. Az alsó szekrény bútorfrontjait és a pultot lecserélték, megújult a felső szekrénysor és a hűtőt is beépítették. Az étkezőasztal rusztikus minimalista formavilágát kellően ellensúlyozzák az íves dizájn székek. Az asztal párja megtalálható a nappaliban dohányzóasztalként, ugyanígy a ‚boci’ itt szőnyeg formájában jelenik meg.

Habár funkcióját tekintve a társalgó és az étkező kissé elszeparált, mégis a mennyezeten végigfutó plüss hatású tapétával borított gipszkartonelem összeköti a két teret. Az emeleti pihenőszoba mellett a hálókat is átalakították, itt főleg a hely furcsa geometriája miatt egyedi bútorokkal operált a tervező.

  

Legyen szó loftról, neobarokk enteriőrről vagy olasz minimálról, minden stílusban szívesen tervezek. Hiszek abban, hogy a jól működő lakás kellő kreativitással és precizitással kisebb helyen is kialakítható.

dinamikusvonalakkozott portre

Tóth Angelika
lakberendező

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop