Nagy kékség a Balaton felett

Ki ne ábrándozott volna arról, hogy reggeli kávéja szürcsölése közben a Balatonon úszó vitorlásokat és a tanúhegyeket nézhesse? Ez volt a vágya annak a budapesti, középkorú házaspárnak, aki nyaralónak és befektetési céllal is vásárolta ezt a penthouse lakást.

nagykeksegabalatonfelett 720

A déli part egyik népszerű településén talált rá a házaspár arra a 4. emeleti álomnyaralóra, ahonnan zavartalan kilátás nyílik a Balatonra. A 78 négyzetméteres kulcsrakész penthouse lakás hatalmas teraszával minden igényüket kielégítette: van két külön hálószoba és fürdőszoba nagyobb gyerekeiknek és családtagjaiknak, hatalmas a terasz, és amikor nem használják, ki is adható. Mivel megbízóim nagyon elfoglalt emberek, teljeskörű felhatalmazást, szinte szabad kezet kaptam a lakás berendezésére. A kérés általánosságban úgy szólt, hogy a teraszt tegyem sokféleképpen használhatóvá, legyen sok kék, válasszak strapabíró bútorokat, és hogy legyen készen a nyári szezonra. Ez elsőre lehetetlennek tűnt, hiszen mindössze hat hetet kaptam a munkára. A berendezésen kívül beépített szekrényeket és konyhát kellett varázsolni – utóbbit burkolattal –, meg kellett oldani a világítást, és lecserélni a mosdókat a fürdőszobákban. Sok kompromisszumra volt szükség, ezért gyorsan beszerezhető bútorokkal és kiegészítőkkel dolgoztam.

Mindenekelőtt a funkciókat határoztuk meg. Mivel a lakást nemcsak ők akarták használni két tizenéves fiúkkal, hanem népesebb vendégséget, barátokat, családtagokat is fogadnak, ezért az egyik hálószobában négy fekvőalkalmatosságot is el kellett helyezni. A másik hálószoba a szülőké, ide került a nagy franciaágy és egy hatalmas beépített szekrény, s mivel innen nyílik a fürdőszoba, a házaspár teljesen el tud vonulni a társaságtól. A kinyitható kanapén kívül is sok az ülőhely a közösségi terekben, az étkezőben egyszerre nyolcan is körbevehetik az asztalt. A teraszra is került egy nyolcfős étkezőbútor grillező padokkal, de ha valaki ejtőzni szeretne egy könyvvel, megteheti a napozóágyak egyikén, vagy elbújhat az egyik sarokban felállított függőszékben.
A stílus modern, de a házaspár nem szerette volna, hogy túl egyszerű, minimalista legyen az összkép. Ezért az alapvetően kortárs, nagyobb bútorokhoz rusztikusabb és elegánsabb kisbútorokat társítottam, a fehér magasfényű konyha például rusztikus fekete kiegészítőket, tölgy munkalapot és metrócsempét kapott. Ugyanezt az eklektikát és színkombinációt vittem végig az egész lakáson, a többféle kék és némi zöld mindenhol megjelenik, hogy izgalmasabbá tegye az összképet. Amikor megrendelőim először léptek be a lakásba, csak elmosolyodtak, szótlanul körbejártak, és annyit mondtak: ez gyönyörű lett!

  

Szívügyem a Balaton! Home staging szakértőként célom, hogy itt is minél több igényes, egyedi lakás, szállás készüljön. Lakberendezőként mindig az izgalmas, egyedi összképre törekszem, de a fő szempont, hogy a lakás komfortos legyen.

nagykeksegabalatonfelett portre

Harangozó Éva
lakberendező,
home staging szakértő


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop