Mutatós tűzrakók a hideg hónapokra

Az élőtűz otthonokba csempészése ismét nagy népszerűségnek örvend, hiszen látványelemként könnyen teremthető vele meghitt hangulat. A kandallók az ősz beköszöntével, a hűvösebb hónapokban ugyanakkor hasznos kiegészítők is, hiszen segíthetnek az épület energiaháztartásának kiegyensúlyozásában. Hol kezdjük a tervezést, ha modern tűzrakó kialakításában gondolkozunk? A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések tippjeit követve egyszerű lesz a választás!

A tűz, mint elem, mindig kiemelkedően fontos szerepet töltött be az ember életében. Szükség van rá az étele elkészítéséhez, használati eszközeinek kivitelezéséhez és talán a legfontosabb: a hideg idő beköszöntével a kellemes, meleg beltér megteremtéséhez. Míg pár évszázaddal ezelőtt hatalmas, kőfaragott kandallók gondoskodtak erről, úgy napjainkban már a modern építészeti irányzatokhoz könnyedén illeszkedő és illeszthető variációk váltak keresetté, amelyek már nem csupán fűtési, de dekorációs igényeket is szolgálnak.
Mi a teendő, ha otthonunkba kandallót szeretnénk? Mutatjuk, mit érdemes átgondolni, mielőtt nekivágunk!

Egyszerűen, profi segítséggel

Hol lesz a helye meglévő vagy esetleg még építés alatt álló otthonunkban? Látványkandallóban vagy valódi tűzrakóban gondolkozunk? Utóbbi esetében, van-e már megfelelő kémény, amihez csatlakoztatható? Mire van szükség új kémény építéséhez? Milyen műszaki megoldások érhetők el? Szükséges-e statikai vizsgálat? Hol találunk tervezőt, kivitelezőt? Milyen gyártók foglalkoznak kandallókkal? Hogyan válasszunk közülük?

Egy kandallóépítés tervezésével és kivitelezésével kapcsolatban számos kérdés adódhat, amelyek akár össze is zavarhatják az építkezőket és felújítókat. A leggyorsabb és legegyszerűbb megoldás ezért, ha profikra bízzuk magunkat! A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések országos hálózatában átfogó, naprakész információkat és segítséget kapunk kérdéseink megválaszolásához, felújítási vagy építési projektjeinkhez. Mindemellett minden egy helyen van: a MATERIX kereskedéseiben rendkívül széles termékpalettából válogathatunk szinte minden építést érintő feladathoz, legyen szó szerszámról, festésről, ablakcseréről, szigetelésről, épületgépészeti megoldásokról. Vagy éppen kandallókról.

A korszerű, energetikailag is optimalizált működésű, kiegészítő fűtésként szolgáló tűzrakó egységek ma már számos építészeti és lakberendezési irányvonal elemeként jól alkalmazhatók. A rusztikustól a teljesen egyszerű, letisztult, különböző ajtó- és oldalüveg elrendezésű darabokig választhatók. Nem utolsósorban a modern kandallók innovatív tervezése jelentősen magasabb szintre emelte a biztonságos működtetés lehetőségét is. Így az energiahatékonyság, a nyugalom és veszélymentes üzemeltetés egyszerre valósul meg.

Dizájn és funkció, kéz a kézben

Nézzük, milyen tippeket adnak a témában jártas szakemberek! A kandallóépítéshez természetesen nem elég csupán egy tűzrakó egység – egy ilyen projekt kivitelezéséhez több gyártó terméke vagy alapanyaga is szükséges lehet. Európa legnagyobb kémény- és kandallógyártói több kategóriában kínálnak szabadon álló egységeket, számos modellel, eltérő kapacitással és külső megjelenési formával a könnyebb választás érdekében. A szép külső mellett ugyanakkor a mára már nagyrészt standard módon, automatikusan záródó ajtókkal a biztonság is megalapozott.

Kell a szakember?

A kandalló kialakítás fontos pontja a fűtési rendszerre és kéményre való rácsatlakoztatás, így ehhez mindenképpen hozzáértő segítségre és szakszerű kivitelezésre van szükség. De indokolttá válhatnak előre nem tervezett bontási, építési munkák, amelyekre szintén érdemes felkészülni. A MATERIX Építőanyag-szakkereskedésekben az építőanyagok és eszközök beszerzése mellett ebben is segítséget nyújtanak a szakemberek: széleskörű tájékoztatással precíz iránymutatást adnak az építőanyag-mennyiségekre, tulajdonságokra, a kivitelezési folyamat lépéseire és annak buktatóira. Így mindent egy helyen, gyorsan, hatékonyan intézhetünk.

A MATERIX Építőanyag-szakkereskedések elérhetőségét és listáját IDE kattintva találja.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop