Babaágyak – mire figyeljünk vásárláskor?

A babaágyak nemcsak egy alvóhelyet kínálnak a legkisebbeknek, hanem biztonságot, kényelmet és stílust is hoznak az otthonokba. Kicsi gyerekszoba esetén érdemes olyan alvóhelyet keresni, ami plusz tárolóteret is kínál, a természetes fa vagy a fehér ágy optikailag növeli a térérzetet, és kellemesebb hangulatot teremt. Az alábbiakban konkrét példán keresztül adunk tippeket a helyes döntéshez.

Kritériumok a babaágyak vásárlásakor

A babaágyak kiválasztásakor a biztonság az első. Mind az emeletes, mind az alsó résznek rendelkeznie kell védelmi ráccsal, és ezt a gyermeknek is ismernie kell. A leesésgátló kulcsfontosságú funkciója megóvni a gyermeket az esetleges kieséstől vagy sérülésektől. Emeletes ágy esetén igen lényeges, hogy a gyermek hamar elsajátítsa a létra biztonságos használatát, ha pedig a gyerek a fölső játékkuckóban időzik, mindig legyen a közelben egy felnőtt, amíg megtanulja a biztonságos használatot.

Termékleírás és méretek: Az online vásárlás legnagyobb kihívása, hogy nem látjuk fizikailag a terméket, ezért alaposan olvassuk el a termékleírást, különösen a méreteket, hogy biztosak legyünk benne, az ágy belefér a kijelölt helyre.

Vásárlói vélemények: Mielőtt döntést hoznánk, olvassuk el más vásárlók véleményét. Ez segíthet felismerni az esetleges gyakori problémákat, vagy annak bizonyítékaként szolgálhat, hogy valóban jó választás az adott termék a kínálatból.

Visszaküldési politika: Mindig ellenőrizzük az elállási és visszaküldési feltételeket. Ha valami nem stimmel az ággyal vagy mégsem felel meg az elvárásoknak, fontos, hogy könnyedén vissza tudjuk küldeni.

A sokoldalú babaágyak

Hazánkban a multifunkciós babaágyak hódítanak. Ezek az ágyak a gyermek növekedésével alakíthatók, így kiságyból gyermekággyá válnak. A szülők körében ezek a modellek váltak a legkedveltebbé, hiszen hosszú távú megtakarítást és praktikus megoldást kínálnak.

Nagy és világos gyermekszobában a lehetőségek széles tárházát vehetjük igénybe. Választhatunk akár kétszemélyes modellt a babaágyak sokrétű kínálatából is, különösen akkor, ha a gyermek és a szülő szeretne együtt pihenni. Ezt különösen hasznosnak találhatják a szülők, ha éjszaka a beteg gyerek mellett kell lenniük.

Miután kiválasztottuk az ideális stílust, nincs más hátra, mint beszerezni az álomágyat. Nappal az ágy kiváló játéktérként, babaházként vagy akár sátorként is szolgálhat.

A hazai internetes boltokban beszerezhető Sleepy Baby hordozható kiságy, kétszintes, űrkék/derűs kék árnyalatban igazi élményt kínál. Ez a Sleepy Baby a babaágyak közül ideális választás mind utazáshoz, mind otthoni használatra. Miért érdemes választani a Sleepy Baby hordozható kiságyat? Integrált pelenkázója van, amely a csecsemő első hónapjaiban nélkülözhetetlen. Különleges emelvény található a matracnak a kisebbek számára, a kiságy oldalán lévő hálós részek pedig kiváló rálátást biztosítanak a picire. A szülőknek két praktikus, fékezhető kereket kínál, ami megkönnyíti a helyiségváltást. Ajánlott súly limitje 15 kg, magassága pedig 90 cm.

Használati útmutató:

Újszülöttek esetében a matrac a felső szintre kerül, az alatta lévő tér tárolásra alakítható ki.
Amint a baba önállóan fel tud ülni, a matrac az alsó szintre kerül.

Biztonsági funkciók:

 • Biztonsági zárakkal ellátott összecsukhatóság.
 • Tartós fémszerkezet.
 • Fékkel ellátott két kerék a könnyű mozgatás érdekében.
 • Biztonsági pántos pelenkázó.

Kényelmi jellemzők:

 • Oldalzseb játékoknak.
 • Táskával szállítható.
 • Plüssállat-tartó rúd.
 • Az ár magába foglal egy erősített rétegű összecsukható matracot.
 • Cipzárral nyitható oldal.
 • Könnyedén összecsukható és mozgatható.

Fontos tudnivalók:

 • Maximum 15 kg-os és 90 cm magas gyermeknek ajánlott.
 • Soha ne hagyja a gyermeket felügyelet nélkül.
 • Ne helyezzen több gyermeket a kiságyba.
 • Rendszeresen ellenőrizze a babaágyak állapotát, és győződjön meg arról, hogy minden része megfelelően működik-e.

Összegzésképpen azt mondhatjuk, hogy a babaágyak népszerűségének oka a funkcionalitásuk, stílusuk és legfőképp a baba számára nyújtott biztonság.

A kép forrás: pixabay.com


Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop