Monokróm színek harmóniája

Ez a megbízás nem az első közös munkám a kedves, többgyermekes párral. Ezúttal a 131 m2-es új építésű otthonuk kialakítására kértek fel. Ügyfeleim egyik kedvenc színe a bársonypuha, szürkés-barnás taupe, amely alapja lett a monokróm színharmóniának.

monokromszinekharmoniaja 720

Budapest egyik kiváló környékén épült az a társasház, amelyben megbízóim otthonukra találtak. Minden szobát a nagy üvegfelületek, fényárban úszó, világos terek jellemeznek. Mindjárt az elején egy javaslattal szeretnék élni azok számára, akik új építésű ingatlan vásárlásában gondolkodnak. Fontos, hogy időben kérjünk fel tervezőt, mert ha a kivitelező lezárja a tervezési fázist, már nem tudunk módosítani a térelosztáson akkor sem, ha számunkra nem megfelelő. Most viszont remekül sikerült időzíteni, így még volt lehetőségünk minden belsőépítészeti tervet elkészíteni, a vizes gépészeti pozícióktól, az elektromosságon és burkolatkiosztáson át az egyedi bútortervekig. Ez az egyetlen módja annak, hogy otthonunk ránk szabott legyen, és minden részletében kiszolgáljon bennünket. A lakás térfűzése tökéletesen ideális a család számára: a közlekedőből nyílik a két gyerekszoba, a gyerek- és a szülői fürdőszoba, továbbá a nappali, az amerikai konyhás nappaliból pedig a szülői háló és a vendégszoba. Igazi kuriózum a terasz, melyhez a 7. emeleten saját kert is tartozik.

Szinte minden munkámnál vannak a megbízó számára fontos szempontok, tárgyak, melyek origót jelentenek, és amire a tervezés során sok minden mást fűzünk fel. Ez lehet egy szín, egy bútordarab vagy akár egy gyűjtemény. Jelen esetben több ilyen is felmerült: az egyik a nappaliban helyet kapó kétszemélyes munkaállomás. Mivel a szülők gyakran dolgoznak otthon, mindent figyelembe véve ez a megoldás tűnt a legoptimálisabbnak. Megtervezése izgalmas volt, azonban ha nem készíthetünk elektromos tervet, akkor az áramellátást nem tudtuk volna elegánsan megvalósítható. A másik kiindulópont a színek használata: a megnyugtató föld és taupe színvilág.

A taupe, amelynek jelentése vakond, a kis szőrmók puha, tömött bundájáról kapta a nevét, egy rafinált árnyalat, fehér és föld színekkel kombinálva kellemes, monokróm környezetet teremt. Erre példa a melegburkolat, amely megjelenik az előszoba és fő háló falain is, valamint a tengerpartot idéző homokszínű 3D-s fürdőszobacsempén. A brass és króm kiegészítők élettel töltik meg a tereket. A nappali és konyha talán leglátványosabb elemei a szálcsiszolt réz függesztékek, amelyek két méretben jelennek meg. Végeredményképpen elmondhatjuk, hogy a lakás minden részletében kedves „barátainkat” tükrözi.

  

Otthonunk minden nap hatással van ránk. Számomra fontos, hogy segítsek megbízóimnakmegtalálni önmagukata számos stílus között. Munkám során a funkciót szem előtt tartva igyekszem olyan otthonokat kialakítani, amelyek kiszolgálják lakóik minden igényét.

monokromszinekharmoniaja portre

Kádár Helen
enteriőrtervező,
lakberendező


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop