Modern, minőségi élettér

A 37 négyzetméteres lakás Pécs belvárosában, egy polgári ház kertkapcsolatos földszintjén található. Radnai Yvette a felújítás során átstrukturált modern, minőségi életteret alakított ki.

Belépve a bejáraton, egy kis előtérbe érkezünk, amelyből balra nyílik a háló, szemben a fürdő, jobbra pedig az egy égterű nappali-étkező-konyha. Utóbbi egysoros elrendezésű, alapfunkciókra hangolt, jobbra található az étkezőrész, amelyet egy kör alakú asztal jelöl ki. A nagyobb térbe terveztem a nappali funkciókat, amely nemcsak egy ágyazható kanapét kapott, hanem két fotel is kiegészíti a társalkodórészt. Mindezt egy nyitott polcos nappali fal fogja össze, középtengelyben a kedvencemmel, a beépített elektromos kandallóval, ami egyben a tér fókuszpontja is. A kandallófal sötétszürke színe ellenpólust ad a szemben lévő konyhafal frontjainak, párkánya dekorok elhelyezését segíti. A lakástextilek mindezt natúr, világos színekkel egészítik ki, itt-ott fémes csillanásokkal. A kiegészítő bútorok, a kávézó- és lerakóasztaloknál mind-mind szempont volt az üveg felületek használata, a szellősség érzetének megőrzése érdekében. A szőnyeg kiválasztásánál fontos szempont volt a koptatott mintás középszürke színvilág. A fürdő alapterülete kicsi, mégsem nélkülözi a kádat, természtesen zuhanyzó funkcióval kiegészítve. Az ajtótól jobbra kapott helyett a mosdó, a kád és mosdó között a vécé, a törölközőszárítós radiátor pedig az ajtó mögötti falra került.

A fürdő fókuszpontjává a kád és mosdó mögötti falakon lévő elegáns fekete-fehér mozaikmintás burkolat vált, a tágas hatásról a hófehér alapburkolatok gondoskodnak. A világítótestek nemcsak a jól derített általános fényről gondoskodnak, az álmennyezetbe süllyesztett spotok és az asztali lámpa hangulatvilágításként is kitűnő. A hálót nagyon kicsi alapterületen, pontosan beosztott négyzetcentiméterekkel kellett megtervezni. Az ágyat éjjeliszekrények egészítik ki, és szemben a ruhás szekrényen kívül egy sminkasztalkát is sikerült elhelyezni. A meghitt hatásról egy egyedi megoldású baldachin gondoskodik.

Célom jó funkcionális elrendezésű enteriőrök tervezése, alkalmazkodva a megrendelő személyiségéhez, életformájához, a hely szelleméhez. Fontos a letisztultság, az összhang burkolatok, bútorok, textíliák között, mégis legyen izgalmas pezsgés is a terekben.. Radnai Yvette
Radnai Yvette
lakberendező

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop