Modern és lendületes

A budapesti Zsinagógával szemben kialakított otthon egyszerre esztétikus, praktikus és jól illeszkedik a környék hangulatához. Ez is volt a célja férfi tulajdonosának: a különlegesen szép környezethez és műemléki panorámához egy elegáns, modern, nagyvárosi otthon dukál.

moderneslenduletes202104 720

Középkorú vendéglátónk, Miklós arra vágyott, hogy újonnan vásárolt otthona olyan lakás legyen, ami, ha kell, csendes fészket biztosít számára a hétköznapokban, de népes baráti társasága befogadására is alkalmas. Semmi sallangot, túlgondolt megoldást, kényelmetlen díszítőelemet nem akart a terekbe, ugyanakkor szép bútorokra, minőségi kiegészítőkre, itt-ott férfias elemekre vágyott. Úgy döntött, saját lakásának maga lesz a lakberendezője. Sok-sok hónapon keresztül böngészte a lakberendezési katalógusokat, magazinokat, mire összeállt a fejében a kép, hogy milyen enteriőrt is szeretne. A nappali fókuszába egy világoskék, kör alakú textilasztalt választott, ami meghatározza és meg is fűszerezi a tér hangulatát. Mellette a drapp kanapé markáns darab, mégis finoman simul az összképbe. Miklós a pihenőrészt az ablakhoz közel helyezte el, amely déli tájolású, ezért a lakás kellőképpen világos. Az egykori polgári lakás szobáiban amúgy is minden ablak nagyméretű, a felkínált sok napfényt már az eredeti tervező is jól kihasználta. A nappaliban a fémszerkezetű polcok és asztalkák egészen könnyűek és légiesek, akárcsak az eklektikus fémcsillár, nagyon jó választás volt az amúgy egyszerű és letisztult bútorok mellé. Az étkezőben a tapétát a zsinagóga összképéhez és színvilágához választotta Miklós. A konyha és az étkező külön térbe került, de egy szervirozó ablakkal mégiscsak összekötötték a két teret. Az étkezőasztal klasszikus tömörfa, szépen kidolgozott, akárcsak a köré helyezett modern dizájn székek. A konyhai felületek nagyon egyszerűek, könnyen tisztíthatóak, szinte érezhető a ritmus a bútorok jó elosztása között. A hálószobába a tulajdonos már azelőtt kiválasztotta magának a kényelmes franciaágyat, mielőtt a lakást megvásárolta volna, az itt alkalmazott anyagok is igényesek, minőségiek.

Csodaszép a fürdőszoba, a fa és a porcelán, a fényes és a matt váltakozása kitűnő recept egy kortárs fürdőszobához. A sok finom részlet, a könnyed térkezelés és a pontos koncepció a titka annak, hogy mitől lesz egy lakásból igazi otthon, akár Budapest zsúfolt belvárosában is.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop