Modern és hangulatos nappali

Különösen a modern és kortárs bútorok esetében fennáll a veszélye, hogy túlzásba visszük a szürkét, amely kissé túl hidegnek hathat. Megkérdeztünk lakberendezőket, hogy egy kortárs, de mégis nagyon meleg és hangulatos nappali kialakításához milyen trükköket érdemes bevetni.

Meleg színek

A szürke szín hosszú évek óta uralja a minimalista lakberendezést, ám némelyiknek van meleg fel-hangja, itt az ideje, hogy tovább nézzünk, és más árnyalatokban gondolkodjunk. Egy nappali esetében a legtrendibb árnyalatok manapság a semleges, de meleg tónusok, mint például a 2000 évek nagy divatja, a bézs, amelynek a halvány krémes tejeskávétól, bársonyos karamelltől a napsütötte barnaságig számos árnyalata van, az okkersárga vagy a zsályazöld.

Jó kombináció a zölddel az antik rózsaszín, amely, ha egyeseknek talán túl romantikusnak tűnik is, javaslataink után át fogják gondolni. Ha nagyon nem szeretjük a színeket, próbálkozhatunk a fehér egyszerű meleg árnyalataival, gondoljunk tehát a vajra, a galambszürkére vagy a kapucsínóra, amelyek segítségével megteremthetjük a megfelelő alapot a pihenéshez és a nyugalomhoz.

A hang minősége

Ahhoz, hogy egy olyan hely, mint a nappali, hangulatos legyen, nagy figyelmet kell fordítani az akusztikára. Normális, hogy a nappaliban van egy szép síkképernyős tévé vagy egy hangrendszer a zenéhez, podcastokhoz és hasonlókhoz. Ahhoz, hogy a nappalinkat modernnek nevezhessük, a legjobb és legfejlettebb digitális rendszerekkel kell rendelkeznie, mint például az otthoni eszközökhöz csatlakoztatott okostévé és hangasszisztens.

A nappaliban lévő hangok azonban nem zavarhatják a lakás többi helyiségében lévőket. Akár zenét hallgatunk, akár podcastot követünk, akár akciófilmet nézünk, akár webináriumon veszünk részt, akár videóeladást tartunk, vagy bármi mást, szükségünk van néhány fali panelre és basszuscsapdára. Olyan eszközökre, amelyek a basszusokat tompítják és elnyelik a tökéletes hang- és zenei élmény érdekében.

Sok-sok zöld

Ezúttal megint nem a nappali árnyalatairól és színeiről beszélünk, hanem a növények zöldjéről. A modern nappali túl komoly és minimalista tónusainak tompítására használjuk ki a növények előnyeit. A bokrok és különböző növények használata a dekorációban az egyik legerősebb trend a lakberendezésben. A modern, hangulatos nappaliban a növényeket főként kétféleképpen lehet elhelyezni. Az első hely a kanapé melletti sarokban legyen, ahol egy nagy levelű magas növény jól mutathat. A második, általunk nagyon kedvelt megoldás a fejünk fölé lógó növényeket alkalmazza.

A mennyezetről cserepeket lógathatunk le, alternatív megoldásként szeretjük, ha a cserepeket egy magas bútorra, például egy fali szekrényre helyezzük, és a lombozatot a vállunk fölött lecsüngve látjuk. Ezzel az apró trükkel lágyíthatjuk a modern bútorok szigorúbb formáit, miközben növeljük a kényelmet.


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop