Mit tud a Labaro rendszer?

A Labaro Kft. svéd-német hővisszanyerős szellőztető rendszere csúcsminőségű megoldással biztosítja otthonunkban a friss levegőt folyamatosan, zaj- és huzatmentesen, energiatakarékosan. A gépi szellőztetés témája egyre aktuálisabbá válik, egyes friss tanulmányok szerint ugyanis a beltéri levegő szennyezettsége nem sokban marad el a kültéri levegőétől, számtalan komoly betegség, akár életveszély okozójaként.

A rossz levegőjű helyiségekben néhány perc elteltével kellemetlenül érezzük magunkat, szaporább a légzés, kis idő elteltével fáradtságra, fejfájásra is panaszkodhatunk, ami negatívan hat mindennapi munkavégzésünkre. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a beltéri levegő összetevői egymás hatását felerősítve komoly egészségügyi gondokat okoznak (Beteg- Ház Szindróma), a zárt tér levegője ugyanis tele van mikroszkopikus méretű allergén anyagokkal: vírusok, baktériumok, gombák, poratkák, szálló por, pollen, tisztítószerek, bútorlakkok és dezodorok illóanyagai, nem véletlen, hogy egyre több az allergiás, asztmás gyermek is. S akkor még nem szóltunk arról, hogy egy átlagos szobában a CO2 koncentráció egy órán belül megduplázódik egyetlen nyugalomban lévő ember benntartózkodása esetén is. Precíz műszeres vizsgálatokkal bizonyított, hogy egyszerű ablaknyitásokkal lehetetlen állandó egészséges szinten tartani a belső levegő minőségét.

Miért is szükséges tehát a hővisszanyerős szellőztető rendszer, mit kell biztosítania? Gondoskodik a helyiségek egészséges állandó friss levegőjéről, szinten tartja a CO2 koncentrációt, a talajhőcserélő segítségével télen megtakaríthatja a fűtési költség akár 50 százalékát, nyáron pedig hozzájárulhat az ingatlan hűtéséhez. Manapság sok cég foglalkozik szellőztetőrendszerek telepítésével, sajnos azonban általános a légcsatorna helytelen méretezése, a rendszer rossz beszabályozása, a horganyzott lemezből készült légcsatornaelemek, osztók beépítése.

A korrekt tervezés, anyaghasználat és kivitelezés azonban elengedhetetlen ahhoz, hogy elegendő légmennyiséget biztosítsunk a szobák átöblítéshez, döntő fontosságú a befúvó, elszívó anemosztátok, nyílások megfelelő helyen történő elhelyezése a „holt terek” kialakulása ellen. Cégünk kivitelezésében minden esetben lent vagy az alsó szegmensben, lehetőleg az ajtótól legtávolabbi ponton fújjuk be a friss levegőt, és mindig fent, lehetőleg az ajtótól legtávolabbi ponton szívjuk el az elhasznált levegőt. A friss levegő a padlóba fektetett lapos légcsatornákon jut be a nappaliba, a hálóba stb., a küszöb nélküli ajtók alatt átáramlik a közlekedőkön át a konyhába, fürdőszobába, ahol a párás levegő elszívásra kerül.

Ha Ön is a tökéletes megoldást keresi otthona gépi szellőztetéséhez, válassza a Labaro kereszt- és forrásszellőztetési rendszerét!

Labaro Kft.
Tel.: 30/978 8355
email: info@labaro.hu
www.labaro.hu


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop