Mit jelent az energetikai szakreferens-szolgáltatás?

Építem az otthonom 2021
A gyártók adhatnak esernyőt
Fontos tavaszi kerti teendők

Energetikai szakreferens-szolgáltatást csak magánszemély, illetve olyan cég láthat el, amely alkalmaz minősített energetikai szakreferenst. Az LG Energia Kft. 2002-ben alakulva is úgy gondolta, hogy tehetséges okleveles szakembereket gyűjtve maga köré, együtt segédkeznek megvalósítani az energiafelhasználásban jártas vagy kevésbé jártas vállalatoknál, cégeknél (továbbiakban: gazdálkodó szervezetek) az energetikai fejlesztéseket, terveket, valamint tanácsokkal látják el őket.

mitjelentazenergetikaiszakrefererns 720

Az LG Energia Kft. energetikai szakreferensei
Kik lehetnek energetikai szakreferensek? Az energetikai szakreferens rendelkezik szakirányú végzettséggel, egyetemi alap-, illetve mesterfokon, vagy egyetemmel egyenértékű, ha rendelkezik legalább 3 év szakmai tapasztalattal, illetve szakmai vizsgát tett. Az LG Energia Kft. szakemberei az utóbbi években is folyamatosan bővítették ismereteiket, és megfelelő képesítést szereztek a zöld energetika, valamint a vízüzem területén is.

Milyen feladatai vannak egy energetikai szakreferensnek?
Az energetikai szakreferens feladata az energiahatékonyság szorgalmazása, kialakítása és az üzemeltetés fenntartása a gazdálkodó szervezetek számára (cégek, vállalatok, vállalkozások). Figyelemmel kísérik a fogyasztói és kibocsátói mutatók alakulását, ebből adatokat képeznek, gyűjtenek, így egy speciális szakértői adatbázist kapnak az ügyfelek, amelyből levonhatják a megfelelő következtetést, hogy a rendelkezésre álló energiát hatékonyan használja-e fel a létesítmény vagy az fejlesztésre szorul-e. Előfordulhat, hogy energetikai célú, illetve tartalmú tender jelenik meg a hivatalos szervek honlapján, erről azonban nem biztos, hogy az ügyfél időben értesül. A vállalat profiljába szervesen illeszkedik, hogy amennyiben ilyen témájú pályázatot hirdettetek meg, rögtön értesítse ügyfeleit, segítse a pályázat előkészítésében, megírásában, akár benyújtásában is.
Összefoglalva, az LG Energia Kft. munkatársai segítségére lehetnek:

 • a megújuló energiaforrások hazai alkalmazásának terén, több éves kutatói munkával a hátuk mögött,
 • a mindennapi energiaforrások optimális és hatékony hasznosításával,
 • a legkorszerűbb és leghatékonyabb energetikai technológiák létesítésének kialakításában, üzemeltetésével,
 • a vízüzemmel kapcsolatos szakértői, műszaki-fejlesztési tanácsadással, valamint tervezéssel,
 • pályázatok figyelésében, ha van megfelelő, akkor előkészítésben, a szakértői írások kivitelezésében

Mely szervezetek kötelesek igénybe venni a szolgáltatást?
Az 1952. évi III. törvény 396. §-a kimondja, hogy az energetikai szakreferens-szolgáltatást kötelező igénybe venni a gazdálkodó szervezet számára, ha:

 • a tárgyév előtti 3 évben az éves energiafelhasználásának átlaga meghaladta a 400.000 kWh villamos energia fogyasztást, vagy 100.000 m3 földgáz fogyasztást, vagy 3.400 GJ hőmennyiség kibocsátást,
 • ha a gazdálkodó szervezet kevesebb, mint 3 éve alakult, akkor a tört év összes fogyasztásának átlagát vizsgálva kell megállapítani az éves fogyasztási átlagot.

 

 

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop