Mit jelent a generálkivitelezés?

Egekben a kontármunka
Átadták a Néprajzi Múzeum épületét
Energiatakarékos, könnyűszerkezetes ház

A generálkivitelezés ma már egyre elterjedtebb, ugyanis rengeteg terhet vesz le a megrendelő válláról a házépítés kapcsán. Mit jelent a generálkivitelezés, milyenek a generálkivitelezés árai, és miért éri meg mellette dönteni? Mutatjuk!

Egy házépítés sok gonddal és teendővel jár, különösen akkor, ha nem vesszük igénybe a generálkivitelezés lehetőségét. Egy új otthon kialakítása ugyanis rengeteg időt emészt fel, sok stresszel jár, és ha valaki kevés tapasztalattal és külső segítség nélkül áll ehhez a munkához, könnyen elcsúszhat a határidőkkel, és számos kivitelezési hiba történhet. A generálkivitelezés azonban segít levenni ezt a terhet a vállunkról, ugyanis ilyen esetben a vállalkozó a tervezés pillanatától egészen a kulcsátadásáig végigkíséri és menedzseli az új otthon felépülését. Természetesen mindez a megrendelő igényei és elképzelései, azaz a megrendelő által elfogadott terv alapján történik. A generálkivitelezés azonban nem jelenti azt, hogy teljesen átadjuk álmaink otthonának építését egy külsős cégnek, ugyanis a teljes folyamatra rálátásunk van, és a jogszabályi keretek között beleszólhatunk az építkezés lépéseibe.

Generálkivitelezés előnyei
A generálkivitelezés óriási előnye, hogy a kivitelező leveszi a vállunkról mindazt a stressz, amellyel egy új otthon megteremtése jár. Az ő feladata összehangolni a különböző soron következő szakmunkákat, nem kell izgulnunk, hogy csúszik egy mester a kezdéssel, a tetőfedő nem veszi fel a telefont stb, vagy idegeskedni, hogy mikorra készül el a ház. Ideális esetben a generálkivitelezéssel megbízott vállalat mindenről gondoskodik és tájékoztat bennünket, és a terveknek megfelelően, határidőre, kulcsrakészen adja át a házat a szükséges dokumentumokkal. Az épülő ház méretétől és készültségi fokától (szerkezetkész) függően egy új családi ház megépítése általában 6-12 hónapig tart, melyet a szerződésben is rögzítenek. A késedelem esetére a szerződésben célszerű kötbért kikötni.

Generálkivitelezés árak
A generálkivitelezés árak vállalatonként eltérőek, azonban mindig annak függvényében változnak, hogy milyen igényeink vannak, és mekkora az építkezés területe. A generálkivitelezés árak mindig tartalmazzák a tervezéssel kapcsolatos összes költséget, a tervezői művezetést, a felelős műszaki vezető biztosítását, a felvonulási létesítmények költségeit, állványozást, zsaluzást, anyagmozgatás, sitt szállítást, és természetesen az építési napló vezetését. Több helyen lehet választani ún. csomagot, hogy egy általános házépítést, vagy egy prémium házépítést szeretnénk-e igénybe venni. Ekkor a megfelelő csomagban szerepel egy négyzetméter ár a különböző szakipari munkákra, amelyből csak felmérés után állapítható meg a generálkivitelezés teljes ára. Amennyiben házépítés előtt állunk, mindenképp érdemes megfontolni ezt a lehetőséget.

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop