Mint egy színes játék

Míg dédanyáink teljes természetességgel vonzódtak a puritán fehér környezethez, addig anyáink a funkcionalitás jegyében nehéz szekrénysorok mögé rejtették a fehér falakat. Manapság a levegősség iránti igény ismét a divatszínek középpontjába emeli a fehéret.

mintegyszinesjatek 720

Éppen ez a friss és optimális térkihasználás vezérelte ennek az otthonnak a tulajdonosait is, Zsófit és Zolit, amikor bombabiztos választásként a fehéret határozták meg környezetük hátterének kialakításához. Ezzel ugyan sikerült e kicsi lakás méretét optikailag megnövelni, és a nagy belmagasság miatt kényelmes galériát is kilakíthattak, ahol a hálószoba és a dolgozósarok is elfért, de azután szinte fojtogatni kezdte oket az egyhangúság érzése. Bizonytalanság és kétség után úgy döntöttek, szakember segítségét kérik, így került sor találkozásunkra. Átbeszélve igényeiket, arra kértek, hogy egyéniségüket viszszatürközo otthont varázsoljunk.

Ennek a kihívásnak és a semleges háttérnek megfelelve határoztuk meg azokat a bohókás lufiszíneket – a rózsaszínt és az élénk kéket –, amelyek frappáns csavart vittek az addig unalmasnak ható közegbe, és ami a tulajdonosok lendületét és személyiségét is híven tükrözik. E színpár bukkan fel aztán a textíliákban díszpárnákként, mintegy ritmikát is adva az egész térnek, majd tunik fel a konyhában cementlapként. Ezzel köszön össze a konyhai pult türkizes világítóteste, valamint a mennyezetrol és a galériában lévo hálószobai falról leomló textil kábele is. És, hogy belépéskor a szemünket mintegy mágnesként húzza be a tér, kerestünk olyan dekorációt, ami a fehér szín megjelenésébe sem gázol bele, mégis egyediséget kölcsönöz az atmoszférának. Mivel a tulajdonosok szenvedélyes utazók, nagy örömünkre rátaláltunk egy képkereteket ábrázoló tapétára, amelyre kifüggeszthetik saját útifotóikat, tükrözve utazási emlékeiket, életük szép pillanatait.

  

Látásmódomat a természetesség, a részletek iránti érzékenység, a megrendelő személyisége, annak stílusokhoz való kapcsolása, s ezek együttes játéka alapjaiban határozza meg.

mintegyszinesjatek portre

Vinkovics Zsuzsa
lakberendező


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop