Minilakás újrahangszerelve

Egy külföldi pár magyarországi életének színtere ez a 41 négyzetméteres szentendrei lakás, amelyben a helyiségek újrakomponálásával még a versenyzongorának is sikerült helyet találni.

minilakasujrahangszerelve 720

A világból „hazatérve” Juliana és Karl vágya egy olyan Budapesthez közeli otthon volt, amely életük magyarországi fejezetéhez biztosít kellemes, nyugodt fészket. Szerencsére keresgélniük sem kellett, mert adott volt egy hangulatos sétálóutcáról nyíló kis lakás, amely a házigazdának az egyetemi évek alatt szolgált lakhelyül. A zsibongó utca csendes belső udvart rejt. A második emeleti gangra néző 41 négyzetméteres napfényes lakás a korábbi albérlők miatt elhasználódott, így szükségessé vált a felújítása. Több megvalósult projekt után, erősen elköteleződve a belsőépítészet felé, utolsó éves építészmérnök-kari hallgatóként találtak meg a feladattal a megbízók. A legnagyobb változtatás a főbb kiszolgáló funkciók – főzés, tisztálkodás, alvás – új, praktikusabb megközelítésbe helyezése volt, amelyek kreatív megoldása elnyerte a házigazdák tetszését. Így a közös munka nagyon jól indult, és az együttműködés minden téren jól is folytatódott.

A fürdő, a konyha és a galéria új metszéspontja lett az a négy irányból funkcionális új faltest, amely elölről a konyha térbe beálló tömegének főzősarkát öleli, jobb oldalról a hűtőt rejti, háta mögött az új lépcső bújik meg, míg balról a médiafal és a lépcső alatti tároló kapott helyet. A galériáról lefelé jövet szemben került kialakításra a fürdő új bejárata, amelynek tejüveg tolóajtaja – a galériakorláttal egyetemben– egy kis modern luxust testesít meg. A megszűnő előszobai bejárat maximálisan bútorozhatóvá tette a helyiséget, így az összes ruhanemű elfér, szellősen hagyva a nappali terét. A lakás letisztult fehér szürke és tölgy színt tartalmazó geometrikus tereit a házigazdák által választott marokkói stílusú csempeburkolatok és az ülőgarnitúra környékén elhelyezett petróleumkék kiegészítők színesítik. A lakásból kikerült gázfűtést korszerű elektromos fűtés helyettesíti, elkerülve a kéménybéleléssel, gázóra-elhelyezéssel járó nehézségeket, amelyek a kis lakások felújítása során megkötik a kezet, bónuszként még csöveket sem kell elrejteni. A végeredmény pontosan olyan lett, mint az egyeztetésekre készített látványterveken, ezért mindenki úgy érzi, jól sikerült az áthangolás a modern igényekhez.

  

Minden lakás egy újabb izgalmas találkozás, a boldog ügyfél pedig az új kanapéján hátradőlve rendkívül elégedetté tesz.  Hogy mi van közte? Mérnöki szemmel tervezett funkcionalitás, kreatív játékosság, fiatalos lendület, hogy a lakás egyedi és megismételhetetlen ruhájában születhessen újjá.

minilakasujrahang portre

Juhász Janka
www.behance.net/pampalina

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop