Férfias elegancia a Duna-korzón

Nem mindennapi élmény a lakberendező életében, amikor egy komplett lakás tervezésénél teljesen szabad kezet kap. A megrendelői bizalom plusz energiákat és figyelmet generál, amely a munkálatok folyamán a lakástulajdonos ízlésének és igényeinek tökéletes megismerésére fordítható.

ferfiaseleganciaadunakorzon 720

Amennyire jó fekvésű, annyira rossz beosztású, 85 négyzetméteres, kétszobás lakásból kellett megtervezni és kivitelezni Szentendre Duna-parti részén egy agglegény életét kényelmesen kiszolgáló, elegáns, vendégfogadásra is alkalmas kifinomult és meleg otthont. Ezt a kettős feladatot csak teljes átalakítással lehetett megoldani, amelyhez a teret alapvetően két részre kellett osztani: egy reprezentatív és egy intim élettérre, amelyek külön-külön és együtt is működőképesek. Az előszobába belépőt a tágas nappali–étkező–konyha fogadja, ahol akár nagyobb társaság is kényelembe helyezheti magát. Ugyanakkor a reggelizőrészből nyíló ajtón keresztül a házigazda el tud vonulni mini rezidenciájába, ahol a nyugodt, teraszos háló, a járható gardrób és az ötcsillagos fürdőszoba kényeztetését élvezheti. Mivel mindezt viszonylag kis alapterületen kellett megoldani, szükségessé vált minden centimétert kihasználni, ami nagyon átgondolt tervezést igényelt. Emiatt szinte minden bútor egyedi tervek alapján készült, a lakás méreteire és a tulajdonos igényeire szabva, a nappali könyvespolcától kezdve a fürdőszobaszekrényig.

Ahhoz, hogy az elvárt igényeknek megfeleljen a lakás, komplett műszaki felújításra is szükség volt. A gépészettől a villanyszerelésig, a kandallótól a szauna beszereléséig, több tucat szakiparos adta egymásnak a kilincset. Külön örömöt és kihívást is jelentett, hogy a lakás stílusának kialakításához szabad kezet kaptam a tulajdonostól, támpontul mindössze pár festményt mutatott, amelyeket méltó helyet szeretett volna látni új otthonában is. Sok beszélgetés és ízlésének feltérképezése után igyekeztem természetes, időtálló és elegáns anyagokat használni, mint az eredeti mészkő burkolat és a domináns diófa furnérozású bútorozás. A letisztult vonalvezetésű bútorok jó alapot biztosítottak ahhoz, hogy a tulajdonos kedvenc tárgyaival benépesítse és kényelmesen belakja új otthonát.

  

Lakberendezői munkáimnál mindig a megrendelő személyisége és életformája a legmeghatározóbb. A belsőépítészeti tervezés szépsége és a szakmunkák irányításának kihívásai mellett feladatom legszebb része az otthonteremtés, amellyel ügyfeleim álmait valósíthatom meg.

ferfiaseleganciaadunakorzon portre

Csermely Réka
lakberendezés, styling

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop