Minilak huszonhárom négyzetméteren

A fiatal pár által megvásárolt, teljesen felújított lakásban a színek vidámsága, párosítása, a bútorok megfelelő mérete tökéletes egységet alkotva vált szeretett otthonná.

minilakhuszonharomnegy 720

A mindig nyüzsgő Király utca egy nagypolgári házában sikerült első önálló lakásához jutnia a fiatal párnak, amely egy nagyobb lakás szétválasztásából született. A mindössze 23 négyzetméterrel alapvetően semmi gondjuk nem akadt, hiszen anyagi lehetőségeik nagyobb méretűt nem engedtek volna meg, az azonban nagy problémát jelentett számukra, hogy elképzelésük sem volt arról, hogyan lehetne praktikusan berendezni. A személyes találkozóink alkalmával örömmel szembesültem, hogy a színek iránti rajongás nemcsak bennem, de mindhármunkban megvan, így hát adott volt egy színes otthon víziója. A kis alapterületű lakások berendezése mindig nagy kihívás, főleg, ha három funkciónak kell megfelelnie egyetlen helyiségen belül, anélkül, hogy a zsúfoltság érzését keltenénk.

A lakásba lépve azonnal a nappali-étkező-konyha egységében találjuk magunkat, innen nyílik a fürdőszoba, valamint a méretéből kifolyólag inkább csak hálófülkének nevezhető helyiség. A cél az volt, hogy egy vidám, hangulatos, a lakás kicsinységét ellensúlyozó, életteli otthon szülessen. A tervezéskor számomra a nappali kanapéjának színe volt a kiindulópont, mindent e köré építettem. A hangsúly is e helyiségen volt, hiszen megbízóim itt töltik szabadidejük legnagyobb részét. Bár a narancsszínű kanapé uralja a teret, mégsem tolakodó, mert a kék, szürkéskék párnák, a szőnyeg és a fehér-szürke dohányzóasztal egyensúly teremt az egyébként igen sok fényforrással rendelkező nappali-konyha-étkező terében. A felújított lakás végül a színek vidámságával, finom párosításával, a bútorok megfelelő méretével tökéletes egységet alkot, és igazi fészekké vált a fiatalok számára.

A lakberendezés, dekorálás számomra igazi szenvedély, áthatja mindennapjaimat. Úgy tekintek rá, mint örömforrásra. Utazásokon vagy utcán sétálva inspirálódok, színek, formák, textúrák varázsolnak el, indítanak el bennem víziókat a születendő enteriőrökhöz. atavaszlehelete portre
Németh Irén
lakberendező 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop