Minden, amit a home staging-ről tudni kell

Az ingatlanpiac gyors változásainak ellenére az ingatlanvásárlás még mindig az egyik legnépszerűbb befektetésnek számít. Rengetegen vesznek ingatlant rövid- vagy hosszútávú bérbeadás céljából, de a rossz állapotú ingatlanok felújítása, majd értékesítése is egyre jellemzőbb. A befektetési céllal vásárolt ingatlanok értékét jelentősen növelhetjük, ha home staging szolgáltatást veszünk igénybe.

De mit is jelent a home staging? A home staging itthon csupán az elmúlt években kezdett elterjedni, azonban mára igazi trenddé vált. A szolgáltatás elsődleges célja, hogy a rövid- vagy hosszútávú bérbeadás előtt álló vagy eladásra szánt intgatlant úgy „tálalja”, hogy az minél magasabb áron és minél rövidebb idő alatt keljen el. Bár első blikkre könnyű összemosni a lakberendezéssel, és a home staging szolgáltatásnak is fontos eleme a lakberendezés, a kettő korántsem ugyanaz. A legnagyobb különbség a cél: míg a lakberendezés segít az ingatlanból otthont teremteni, addig a home staging elsődleges célja a profit maximalizálása.

Az ingatlankezelés magasiskolája

Aki még csak most vág bele az ingatlanbefektetésbe, annak érdemes tudnia, hogy a home staging az ingatlankezelés magasiskolája. Mit tartalmaz ez a szolgáltatás?
Az érdeklődők számára rendkívül fontos az első benyomás, ezért a home staging az ingatlan előnyeit és különleges adottságait hivatott kihangsúlyozni. Ide tartozik a tervezés és kivitelezés, a dekorálás, de akár az enteriőrfotózás során történő segédkezés is.
Ahhoz, hogy az ingatlanfotózás eredménye a potenciális vevők vagy bérlők számára ellenállhatatlan legyen, érdemes minden apró részletre odafigyelni: egy virágcsokor, friss gyümölcs az asztalon vagy egy-két berendezett csendélet a fotókon mind-mind az otthonosság benyomását keltik.

A home staging szolgáltatást érdemes tehát igénybe venni abban az esetben, ha

  • rövid távú lakáskiadásban (pl. airbnb) gondolkodunk,
  • de akkor is, ha szeretnénk hosszabb időre bérbe adni az ingatlant,
  • végül, ha jelentősen szeretnénk megnövelni az eladásra kínált ingatlan értékét.

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop