Miért népszerűek a szilikon anyagú termékek?

Sokrétű stúdiószigetelés Tektalannal
Modern hálószoba – tippek, dekorációk, inspirációk
IDdesign-élmény, virágok között

A mai termékek széles kínálata között szép számmal találunk szilikonból készült háztartási kiegészítőket, konyhai eszközöket, felszereléseket. Miért is ilyen népszerűek? Ismerkedjünk meg egy anyag előnyeivel, bemutatjuk felhasználási lehetőségeit és a minőségi termék kritériumait.

miertnepszeruekaszilikon 720

Mi jellemző a szilikonra?
Annyit bőven elég erről tudni, hogy a szilikon is egy a műanyagok sokasága közül. A nevét onnan kapta, hogy fő összetevője a szilícium, ami az oxigénnel alkot vegyületet. A műanyagokat már a 20. század elejétől gyártják, de az igazi tömeggyártás csak az 1940-es években indult be, először az USA-ban, majd 20 évvel később már az egész világon a legnépszerűbb anyagok közé tartozott. Számos ipari ágazatban szeretik felhasználni könnyed kezelhetősége, olcsó előállítási költsége és széles skálán mozgó formavilága miatt. Az egészségügy, az építőipar, az elektrotechnika is előszeretettel alkalmaz ilyen vegyületeket. Érdekesség: tudta-e, hogy a szemüveget helyettesítő kontaktlencse egy része is szilikonból készül?

miertnepszeruekaszilikon 1

Mitől ilyen népszerű?
A szilikon felhasználása sokrétű, ráadásul nagyon praktikus megoldások születnek a gyártás során is. Nagyon jó antibakteriális tulajdonsággal bír, kiválóan viseli a nagy hőmérséklet-ingadozásokat, könnyű karbantartani, tisztítani. Nagyon praktikus konyhai eszközök is készülnek belőle, többségét mosogatógépben is moshatjuk. Kicsi a súlyuk és nem tapadnak. Szilikonból konyhai eszközök egész garmadája készülhet már: sodrófák, ami már nem is igazi fa, sütőlapok, muffinformák és más sütésre alkalmas formák is készülnek minden egyéb más mellett.

Milyen a jó szilikon alapú termék?
Jó minőségű szilikon termékek a hőre nem olvadnak, így nyugodtan lehet használni olyan munkafolyamathoz is, mint a forró krém kavarása vagy a hideg joghurt kanalazása. Az edényfogó kesztyűk, amik szilikonból készülnek, nagyon népszerűek a háziasszonyok körében, mert nem a konyharuhát kell használni, ami esetleg oda is éghet, ha túl nagy hő éri. A jó szilikonos termék további előnye, hogy nem köti meg az íz- és illatanyagokat. Egy alapos mosogatás után ismét használhatók bármilyen más ételhez. Plusz pont a szilikonnak azért, mert nem törik!

Néhány tudnivaló a választáshoz

  • Kizárólag minőségi terméket vásároljunk, mert ezek BPA-mentesek.
  • Ha egyszeri használatot követően veszít a termék a színéből, ne használjuk tovább!
  • Bár hőálló termék, a sütőben felejtve ez is képes meggyulladni!
  • Olyan boltból vásároljunk, ahol tudjuk, hogy figyelnek a minőségre!

A potompenz.hu kínálatában számtalan szilikon és egyéb konyhai kiegészítő elérhető kedvező áron, érdemes itt körülnézni!

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop