Mi a teendő, ha a klímából furcsa szag jön? (X)

A klíma kellemetlen szaga nem jelent jót, és akár az egészségre is veszélyes lehet. Mi okozhatja ezeket a furcsa szagokat, amely lehet dohos/penészes, és hogyan lehet megszabadulni tőle? A kellemetlen szag általában a klíma szervizelésének elhanyagolásának következménye, de utalhat műszaki hibára is. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

budaklima-megbizhato-klimaszerelo

Füstszag. Mi okozza ezt a szagot? A füstszag azt jelentheti, hogy szivárgás van a hűtőközeg-vezetékben, amely vegyi anyagokat bocsát ki a levegőbe. Ha ezt érezzük, azonnal kapcsoljuk ki a készüléket, nyissunk ablakokat, hogy kiszellőztessük a helyet, és mivel veszélyes is lehet, beszéljünk klímaszerelő szakemberrel, mielőtt újra megpróbálnánk használni az egységet.

Égő szag. Mi okozza az égő szagot? Ez akkor fordulhat elő, ha az egység ventilátormotorja vagy áramköri lapja rövidzárlatos, esetleg régen kapcsolták be a készüléket. Ebben az esetben feltétlenül kapcsoljuk ki a váltóáramú egységet, és azonnal keressünk egy szakembert.

Dohos/penészes szag. Mi okozza a dohos, penészes szagot? A nedvesség és a por összegyűlhet a rendszerben, és elősegítheti a mikrobák növekedését, amely általában a klíma szűrőjének tisztításának hiányából fakad. Ha évente nem végeztetjük el a klíma karbantartását, a felgyülemlett szennyeződések a klímában ilyen kellemetlen szagokat okozhatnak, amelyek akár a legionella baktréium elszaporodását is eredményezhetik, ami rendkívül egészségkárosító hatású.

Hogyan lehet megszabadulni a kellemetlen szagoktól?

A legtöbb esetben ezeket a problémákat mi magunk nem tudjuk megoldani, keressünk megfelelő szakembert, a kellemetlen szagok ugyanis általában a klíma karbantartásának hiányából adódnak. A klímákat évente kell ellenőriztetni. A BudaKlíma szakértő klíma csapata szakszerűen elvégzi a klíma karbantartását, amellyel meghosszabbítjuk a berendezés élettartamát is. A klíma karbantartása során a klímaszerelő kicseréli az egységben található szűrőket, valamint speciális tisztítószerrel eltávolítja belőle a felgyülemlett szennyeződéseket. Amit Ön tehet meg klímája érdekében, annyi, hogy rendszeresen letörli az egység külső felületét, ezzel csökkentve a beszűrődhető por mennyiségét. A BudaKlíma megbízható klímaszerelő csapata segít Önnek a szakszerű klímaszerelésben és az egységek megfelelő karbantartásában is. A szakemberek tanácsot adnak ahhoz is, hogy mit érdemes választani: a javítás költsége több-e, mint egy új egységé, mert lehetséges, hogy ha klímánk igencsak régi (több, mint 15 éves), esetleg jobban járunk a cseréjével.


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop