Mérték, fantáziával párban

A leghíresebb angol tengerparti üdülőhely, Brighton közelében vásárolta meg a nyaralónak használt ingatlant a háromgyerekes család, majd a tradíció és modernitás jegyében Clare Pascoe belsőépítészt bízta meg a berendezés modernizálásával.

Az év nagy részében Hong Kong-ban élő háromgyermekes család Dél-Angliában való tartózkodásuk idején lakja a házat, amelyet az előző tulajdonosok igényesen felújítottak, így nem volt szükség falak áthelyezésére, bővítésekre. A top 20 legjobb brit belsőépítész listáján szerepelő Pascoe Interiors nyerte el a tulajdonosok bizalmát, amely megbízás elsősorban csak a berendezésre és dekorációra koncentrálódott, de beterveztek egy új konyhát és nem kevés módosítást a világítás terén, hogy csökkentsék az energiafogyasztást. Még mielőtt szó esett volna a konkrét elképzelésekről, a házaspár bevallotta, hogy nem igazán rajonganak a lakberendező által oly kedvelt retro stílusért, inkább egy modern, mégis hagyományosabb lakberendezési stílust szeretnének kialakítani otthonukban. Clare Pascoe végül amellett döntött, hogy az egész villanyhálózatot teljességében fel kell újítani, a régi lámpákat diszkréten elhelyezett, alacsony fogyasztású ledlámpákkal helyettesítve, hogy intelligens vezérléssel távolról irányítható legyen. Bár ez a munkálatoknál okozott némi időbeli csúszást, az végeredmény megérte.

Az elektromos munkákkal párhuzamosan Clare semleges színpaletta köré tervezte a belső tereket, egységes, homogén hátteret biztosítva a felhasznált textileknek, textúráknak, színeknek és bevonatoknak. Az új bútorok jól kiegészülnek a már meglévőkkel és a Clare tervezte gyönyörű, kulcsfontosságú darabokkal, amelyek egyedileg készültek. Az előszoba klasszikus, gyapjú kárpitozású kanapéja kék színével, az erős narancs otománnal és a sárgaréz lámpákkal nagyvonalúan egészítik ki egymást. A konyhát a család mindennapi szükségleteihez és alkalmanként a barátok megvendégeléséhez tervezték újra. A méretes konyha fő jellemzője a lenyűgöző méretű konyhasziget a maga drámai egyszerűségével, kortárs vonalvezetésével és kőlapborítása szépségével. Annak ellenére, hogy a projekt kissé túllépte a vállalkozók időbeli elvárásait, és némi komplikációk is előfordultak a felújítás során, a házaspár a végén örömmel konstatálta, mennyire barátságos és kényelmes lett második otthonuk. Távol áll attól a meglehetősen szomorú és unalmas háztól, amelybe először beléptek. A sokat utazó és külföldön élő angol házaspárnak a ház egy olyan otthont kínál, amely a család minden tagja számára kényelmes menedéket nyújt, és egyben örömmel tartózkodnak mindannyian.

A brit belsőépítész modern munkái a maguk egyszerűségével hívják fel a figyelmet. Időtlen hatású enteriőrjeiben skandináv stílusú lakberendezési elemek, a színeket illetően pedig a szürkék, kékek, semleges színek dominálnak. mertekfantaziavalparban portre
Clare Pascoe
www.pascoeinteriors.com

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop