Hozzávalók 4 személy részére:
10 dkg kerekszemű rizs, 0,5 dl kókusztej vagy tej, 1 evőkanál barna cukor, 3 szál menta, 10 dkg fagyasztott málna, 10 dkg fehér csoki, 1 dl tejszín
Gyümölcsök a tálaláshoz: 10 levél menta, 2 evőkanál cukor
A fehér csokit felkockázzuk, a krémhez a málnát felforraljuk, majd hozzáadjuk a kockákra darabolt fehér csokit, és folyamatos kevergetés mellett felolvasztjuk. Amikor az összes csoki feloldódott, áttöltjük a masszát egy keverőtálba, és egy robotgép segítségével elkeverjük benne a tejszínt. Hűtőben hagyjuk megdermedni, közben elkészítjük a tejberizst is: a rizst a cukorral, a tejjel felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg a rizs megpuhul. Hagyjuk kihűlni, majd hűtőben pihentetjük egy éjszakán át. Másnap a mentát felaprítjuk, hozzákeverjük a tejberizshez, és gombócokat formázunk belőle. A málnás krémet átkeverjük, tányérokra kenjük, erre helyezzük a gombócokat és a tálalásra szánt gyümölcsöket. A gombócok tetejére szórhatunk mentacukrot, amihez 10 levél mentát 2 evőkanál cukorral mozsárban törünk össze.
Hozzászólások