Megveszik a csikkeket

Tízezernyi vizsgálat, félszázezer panaszos
Védje a Földet – mosogatógéppel
Túlkínálat a használt lakások piacán

Innovatív módot találtak egy észak-kínai város vezetői az utcák tisztán tartására – írta csütörtökön a China Daily című napilap. Az újság szerint a város lakóinak azt ajánlották, hogy gyűjtsék össze az utcákon eldobott cigarettacsikkeket, amelyek darabjáért öt fent (1,5 forint) fizetnek a hatóságok.

 

A Sanhszi tartományban fekvő Hszianjang városban hamar népszerű lett a szeptemberben indított kampány: a polgárok már több mint hétmillió csikket gyűjtöttek össze. Az önkormányzat ezekből mintegy kétmilliót vett eddig át, százezer jüanért (2,9 millió forint).

“Azért indítottuk a kampányt, hogy tisztábbá és civilizáltabbá tegyük a városunkat, növeljük a lakók környezettudatosságát és figyelmezessünk a dohányzás veszélyeire” – mondta a napilapnak Hu Hszian, az akció főszervezője.

Mint mondta, volt, aki egymaga 7500 csikket gyűjtött össze, amelyért 375 jüant (11 ezer forint) vihetett haza. Igaz, azt a szervező is elismerte, hogy vannak, akik kávézók hamutartóit és kukákat kiürítve gyűjtik össze a cigarettákat, ám ez nem változtat azon, hogy az utcákon mostanra elvétve látni csak csikkeket.

 

Talán Budapestnek is jót tenne a példa követése 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop