Megújuló konyhánk

Napjainkban a konyha soha nem látott érdeklődésre tarthat számot, hiszen az éttermeket, szórakozóhelyeket régóta nem látogathatjuk, így szűk számú összejöveteleinket is kénytelenek vagyunk otthonunkba szervezni. Ráadásul az egész napos otthonlét is sok embert a hűtő folyamatos nyitogatására, evésre késztet. Nincs is ezzel semmi baj, de arra azért vigyázzunk, hogy lehetőleg egészséges ételeket főzzünk és fogyasszunk, s ami szinte ugyanilyen fontos: le is mozogjuk azt a kalóriát, amit magunkhoz vettünk!

Code Showroom

Teljes nyitottsággal
Már sok éve tendencia és gyakorlatilag alapértelmezés a közösségi tér funkcióinak egybenyitása, de a koronavírus és az online lét megjelenése óta még nagyobb az igény arra, hogy a különböző generációk ráláthassanak egymásra. Míg az egyik ember a konyhában szorgoskodik, addig mások az étkezőasztal mellett vagy a kanapén tanulnak, dolgoznak, persze, ha nem zavarják, hanem segítik egymást elfoglaltságuk közben.

Code Showroom

Opcionális szeparáltság
Sokan vannak, akik szeretik a sok eszközzel, hozzávalóval, szaggal és kosszal járó konyhai teret elszeparálni az étkezőtől. A helyiséget pengefallal, tolóajtóval vagy üvegfallal lehet igény szerint leválasztani a közösségi térről, így csak akkor látható és/vagy érezhető a konyhánk, amikor mi is azt akarjuk.

megujulokonyhank 2
CODE SHOWROOM

Vidám színek

A pillecukorka színeinek kellemes egyvelege vagy éppenséggel egy fáradt, tört árnyalat megjelenítése egyaránt vidámmá és divatossá teszi a kortárs konyhát. Minden a vágyott stíluson, a lakók vérmérsékletén és az általuk preferált színen, színeken múlik. Sokszínű enteriőr esetén körültekintőbb tervezés vagy szakértő bevonása célravezető!

Jub

Vidékies stílus
Sokan ragaszkodnak a dédszülőktől, nagyszülőktől örökölt kávédarálókhoz, konyhai eszközökhöz, régi dekorációkhoz. rusztikus fabútorokkal, szabadon álló konyhagépekkel és virágmintás lakástextilekkel trendi, otthonos, kényelmes, és a múltunk iránt tiszteletet mutató konyhát kaphatunk.

Lécdekor
A 3D-s felületeket eredményező lécek a lakberendezésben aranykorukat élik. Az általuk generált fény-árnyék hatás izgalmassá, karakteressé teszi a tereket, és megfelelő megvilágítás után puhítja is. A lécek lehetnek szabályosak, tervezettek, de random hatásúak, illetve hajlítottak is. Természetes árnyalatukban és színre festve is kellemes látványt nyújtanak.

 

Code Showroom

Morris&Co

Kis helyen is kényelmesenNem minden lakás rendelkezik akkora alapterülettel, hogy kényelmes, tágas legyen a konyhája. Főleg a 30 négyzetméteresnél kisebbekre jellemző, hogy néha mindössze 2-3 négyzetméter adatik e célra. Megfelelő fiókrendezőkkel, praktikus bútorozással – például oldalán nyíló szekrényekkel, rakásolható székekkel, étkezővel egybekötött konyhapulttal –, valamint ügyes és helytakarékos eszközökkel a legkisebb helyiség is teljes értékűvé válhat, amennyiben a tervezés során mindent alaposan átgondolunk.

Farrow&Ball

Praktikus apróságok
Egyterű közösségi térben, ahol egymás közvetlen közelében van a konyha, étkező és a nappali, mindig nagyon fontos, hogy praktikus, többfunkciós terünket hasonló erényekkel rendelkező bútorokkal rendezzük be, és lehetőleg olyan lakástextileket válasszunk, ami mindent bír, hiszen óhatatlanul összemosódnak a funkciók és helyszínek.

Farrow&Ball

 

Code Showroom

TOP 5 TREND

Hephaistos

 • Az elszívók két irányzata szerint a készülékek vagy ékszereivé válnak a konyháknak, vagy éppen felsőszekrénybe, pultba integráltak, de légtechnikával rendelkező lakásokból végsősoron akár ki is maradhatnak.
 • A pultok anyaga egyre több esetben természetes fa, emellett a nagytáblás kerámiaburkolatok is terjedőben vannak, illetve a fém is megjelenik. Paramétereiket tekintve a kimondottan magas pultok – és mosogatók – is jellemzőek az átlagos, 36 mm körüli pultvastagság mellett.
 • A kő, a márvány, a fa, a beton, a feketére festett fém, és az egyszínű fehér vagy színes felületek jellemzőek a konyhai terekben. A gépek színe jellemzően ezüst, fekete vagy fehér, de vidékies hangulatú otthonokban a szabadon álló készülékek színesek is lehetnek.
 • A cseppfal lehet vízálló festésű, csempével burkolt, nagytáblás kerámiaburkolat, felületkezelt lambéria vagy vízálló tapéta. A bútorok modulárisak, többfunkciósak, szobaszerűek, kényelmesek.
 • A jól tervezett, LED technológiájú, szobahatású általános és praktikus helyi fények szekrénybelsőben, fiókokban, lábazatban vagy pult alatt manapság alapfelszereltség.

 

 

 


Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
  0
  Az Ön Kosara
  Your cart is emptyReturn to Shop