Meghitt karácsony

Nőies, finom elegancia
Okosotthon, komfort és biztonság
Tudnivalók a szomszédjogokról

Szépség, hajlékonyság, minőségi anyagok, a klasszikus elegancia ötvözete jelenik meg a karácsonyi pompába öltözött 65 négyzetméteres lakásban. tulajdonosa külföldön él, ám az ünnepeket és a szabadidejét magyarországi otthonában tölti, ami a nyugalom szigetét jelenti számára.

Vendéglátónk, Yvette, még gyerekkorában szüleivel költözött külföldre, de a szabadidejét Magyarországon tölti. Azért vásárolt saját lakást magának, hogy ezt minél gyakrabban megtehesse. A karácsony nemcsak azért különösen fontos a számára, mert ilyenkor szerettei is mind összegyűlnek nála, de lakása hangulata, szépsége és eleganciája ilyenkor még hangsúlyosabb. A mindössze hatvanöt négyzetméter nagy léptékűnek tűnik, ami a jó arányoknak és a világos színösszeállításnak köszönhető. A nappali-étkező-konyha egybenyitásából keletkezett térnek tulajdonképpen nincs fókuszpontja, a kanapé vagy az étkezőasztal a kényelmes székekkel egyaránt hangsúlyos elem. A színválasztást Horváth Barbara lakberendező egyszerű gesztusokkal oldotta meg: a falak fehérek, a padlóburkolat világos tölgy, a bútorok is mind vajszínűek és fehérek, némi feketével.

A nappaliban a modern sarokgarnitúra tökéletes választás volt, hiszen kényelmes, visszafogott, ugyanakkor elegáns és esztétikus darab. Ízléses mellette a vastag textíliájú szőnyeg, az üveglapos dohányzóasztal és az ívelt támlájú karosszékek. A lakás nem túl világos, de a színek áthidalják ezt a problémát. A krómacél lábakon álló étkezőasztal és a köré sorakoztatott székek mintegy láncszerűen fűzik össze a tereket. A konyha praktikus, a nagy munkafelületeken könnyű dolgozni, ilyenkor, ünnepekkor a tulajdonosnak bőven akad itt dolga. A háttérfal egy kis játékosságot visz a térbe, ugyanakkor könnyen tisztítható, és még egy bárpultnak is jutott hely, amit az ünnepre mécsesekkel, gyertyákkal, füzérekkel öltöztetnek fel. A lakás vezető motívuma a körminta: ezt látjuk például a modern csillár vonalvezetésében és a nappali falára elhelyezett modern festményen is. A hálószoba a tulajdonos kérésére cseppnyit glamouros lett, a látványos textilek, az ezüstösen csillogó ágy és a szürkés-ezüst falak nagyon szép összképet nyújtanak. Innen csak egy lépés a mosdó és a fürdőszoba, mindkettő ugyancsak jól kidolgozott.

Törekszünk arra, hogy otthont teremtsünk, ne „csak” lakást újítsunk fel. Mindezt úgy, hogy megfeleljen a kor igényeinek, harmonizáljon környezetével, de megőrizze a múlt építészeti értékeit, a benne rejlő idő sava-borsát is.
Horváth Barbara, Bertényi András
ingatlanfejlesztők

 

Ezt követő cikkünk:
Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop