Második otthon a titkos kertben

A telken ma álló kis ház hajdan garázs volt egy hozzá toldott gazdasági épülettel. A porig rombolt múlt helyén épült meg a maga egyszerűségében, kerek egészet alkotva a nagy házzal, mindössze 32 négyzetméteren.

masodikotthonatitkos 720

A három éve újraálmodott polgári házammal egy telken álló kis garzonház építése és berendezése idén tavasszal fejeződött be, otthont adva 20 éves Anna lányomnak, aki két szemeszter között külföldről hazatér. Rám bízott minden belső dizájnt, hiszen nálam jobban senki sem ismeri őt, mit szeret, és mi tetszik neki. Mivel az épület lehetséges mérete adott volt, így sokak szerint a „semmire sem elég” 32 négyzetméteren igyekeztem a lehető legpraktikusabban és legoptimálisabban elrendezni a tereket. Legfontosabb feladat a kellő mennyiségű tárolás kialakítása volt, úgy, hogy a ház lakója semmit ne veszítsen a kellemes térérzetből, ne keltsen semmi zsúfolt hatást. Belépve a házba a nappaliban jobbra alakítottam ki az egyenes vonalú konyhát, amelynek igyekeztem viszonylag tágas helyet kisakkozni. A nappaliban lévő kinyitható kanapé bevackolós tévénézős estékre biztosít kellő kényelmet, a kanapé végében lévő beugróban pedig egy kis íróasztalt alakítottam ki a tanuláshoz. Végre fel tudtam használni Nagymamám régóta őrzött varrógépállványát, asztallapnak pedig egy maradék fa munkalap szolgál. A bejárati ajtó mögött szinte megbújik egy cipős szekrény, amely tetejére bátran lehet dekorálni, csecse-becséket tenni. A színvilág kialakításánál fontos volt, hogy meleg, kedves, jó hangulatú otthont hozzak létre. Ezt az élénk, a természet harsány színeit felhasználó tapétával értem el, amely a házban is utal az idilli kert közelségére. A nappaliból kis folyosó mutat utat a háló felé, jobbra nyílik a fürdőszoba, balra pedig tükör ajtós gardróbokat süllyesztettem. A végtelenül letisztult hálószobát a falra felfuttatott laminált lap teszi izgalmassá a két függő bambuszlámpával. A szürke ágytakaró és a fekete „éjjeliasztalkák” zordságát a fa színe gyönyörűen oldja, és összhatásában meleg hangulatú enteriőrt kaptunk. A zuhanyzós fürdőben kisméretű, fényes szürke metro csempét használtam, ezzel is tágítva a helyiséget. És hogy mindennek legyen helye, a zuhanyfülkében egy pipereszerek tárolására alkalmas fakk segíti a praktikus használatot, a mosdó mellé befért egy magas tárolószekrény, a vécékagyló pedig a mosdóval szemben áll. Minden centiméter maximális kihasználásával úgy gondolom, egy kompakt és élhető otthont kaptunk, és ami számomra minden elkészült munkánál a legfontosabb, hogy a lakója imádja!

  

Designdock – a megfelelő hely elindulni akár egy hasonló, akár egy teljesen új felé, életre keltve egy ötletet, megvalósítva egy álmot. A munkáimból fakadó büszkeség sarkall a továbbfejlődésre, hogy mindig a legjobbat nyújtsam megrendelőimnek.

masodikotthonatitkos portre

Fest Krisztina
lakberendező
www.designdock.hu


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop