Második otthon a Balaton-parton

A Balaton mindenkinek mást jelent. Van, akinek a felhőtlen kikapcsolódást, van, akinek az otthont, van, akinek a pihenést és a feltöltődést. Ha azonban második otthonként tekintünk rá, már nem csupán egy egyszerű nyaralót akarunk a parton, hanem valami sokkal meghittebbre vágyunk.

masodikotthonabalatonparton 720

Siófok-Ezüstparton, közvetlenül a Balaton partján, a sétány mellett található az a több épületből álló lakópark hatalmas kerttel, napelemekkel felszerelt saját úszómedencével, játszótérrel, strandröplabda-pályával és kerti sütögetővel, amelynek egyik földszinti apartmanját ügyfeleim még „alaprajz korában” vásárolták meg. A 60 négyzetméteres lakáshoz saját kertrész is tartozik. Mivel a tulajdonosok az év nagy részét tavasztól őszig itt töltik, nem egy szokásos nyaralót kellett megterveznem, hanem egy második otthonként szolgáló lakást. Belépve egy nagyobb közösségi teret alakítottam ki, amely több funkciót is ellát: a bejáratnál egy előszobarészben az épített nagy gardróbszekrény rejti a szükséges elektromos szerelvényeket, cipőket, kabátokat, a hatalmas tükör pedig megsokszorozza a fényt. A minden igényt kielégítő konyha egyszerű vonalvezetésű, nem hivalkodó, mégis tekintélyt parancsoló, megjelenését a markáns tölgytextúra emeli ki. Az elegáns étkező üde fehér színfoltként a tér fókuszpontjává válik, kényelmes póklábú, kárpitozott székekkel egy kör alakú asztalka mellett.

A lakáshoz két hálószoba tartozik, a bejárathoz közelebbit fiatalos stílusban alakítottuk ki a 12 éves kiskamasz számára, a másik, a szülői háló meleg, bújós stílust kapott sok-sok textíliával. Előbbi meghatározó eleme az atlaszra emlékeztető tapéta, amelyet a vitorlázást kedvelő fiú különös örömmel fogadott. Lehetőségünk volt kialakítani egy nagyméretű fürdőszobát, ahol L alakú tükrös szekrény keretezi a dupla kőmosdóval ellátott fiókos szekrényt. A kényelmes épített zuhanyban rejtett világítással ellátott falfülkét alakítottunk ki, így nemcsak tárolóhelyet nyertünk, de hangulatfényben élvezhetjük az esőztetőből áramló vízsugarat. Tudvalévően a Balaton minden évszakban csodálatos élménnyel ajándékozza meg az odalátogató nyaralókat, turistákat, megbízóim számára azonban az elmúlt nyár volt az első szezon, amelyet az újonnan készült apartmanban tölthettek. Minden szegletét imádták.

  

Belsőépítész a legfontosabb, hogy a megrendelő sajátjának érezze az általam létrehozott életteret, amelyben a funkcionalitás és az ott lakók személyisége összhangban van, legyen szó otthonról, irodáról vagy üzlethelyiségről.

masodikotthonabalaton portre

Sverha Nikolett
belsőépítész


Ezt megelőző cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop