Markáns hétköznapok

A miskolci családi házat alapvetően férfias színek, minimalizmus jellemez, légköre mégis barátságos, hangulatos, Kovács-Köböl Anita lakberendező mértéktartó stílus- és anyagkombinációi, kortárs megoldásai a lakók személyiségéhez illő.

A 194 négyzetméteres családi ház fiatal, kisgyermekes házaspárja egyetértett abban, hogy otthonuk legyen kényelmes, modern, kortárs, semmi ne legyen szem előtt, és hogy könnyű legyen a takaríthatóság. A házigazda szereti a maszkulinabb színeket és megoldásokat, így a szürke felületek az egész lakáson végigvonulnak. Kovács-Köböl Anita lakberendező javaslatára megjelenik a fa vagy a fahatás is a térben, lágyítva a férfias összképet. A házra jellemző a különböző anyagok nagyvonalú kombinálása, e koncepció rögtön az előszobában felfedezhető: a márványhatású padlóburkolat remekül érvényesül a festett falak, a nagyméretű előszobai tükör és a fából készült, lécezett előszobai fogas mellett. A nappali-étkező-konyha egységében a könnyed belső kialakításnak köszönhetően az amúgy is nagy tér látványos, mutatós. A nappali részben karakteres a padlótól a mennyezetig futó televíziós fal, ami a márvány és a faminta látványos párbeszédére épül.

Jól illik a rejtett világítással kiegészített álmennyezet a geometrikus formájú bútorokhoz, süllyesztett polcokhoz. Tetszetős az étkezőszakasz formavilága is, az egyszerű asztalt kényelmes, puha székek veszik körül, és egy süllyesztett mennyezet jelzi a nappalihoz és a konyhához képest a funkcióváltást. Ennek köszönhetően kicsit futurisztikus, de annál izgalmasabb ez a térrészlet. A hálószoba nagyon átgondolt, esztétikus, erőteljes: az ágy és az ablak közé Anita egy fakeretet helyezett el, ami egyedi hangulatot kölcsönöz, és illik az ágy betonhatású, kicsit indusztriális fejtámlájához. A két fürdőszobában az egész lakásra jellemző színvilág jelenik meg, a férfiasabb fürdőbe márványhatású burkolat és öntött márvány zuhanyozó került, a nőiben jól mutatnak a fém listellók a falakon. A lakók személyiségéhez illőnek találják a gondosan összeválogatott berendezési tárgyakat, a mértéktartó stílus- és anyagkombinációkat, valamint a kortárs megoldások harmonikus keveredését.

Munkáimat a funkcionalitás és a kényelem kettőssége határozza meg, megrendelőimet a tervezőasztaltól a kivitelezés útvesztőjén át a beköltözésig segítem, hogy a legapróbb részlet is a helyére kerüljön.
Kovács-Köböl Anita
lakberendező

 


Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop