Magyar Árnyékolás az energiahatékonyság jegyében

Az okosotthon-rendszerrel történő automata árnyékolás a kényelmünkön túl az energiatakarékosságot is szolgálja. S vajon melyik árnyékoló a leghatékonyabb? Az első helyen az alumíniumredőny végzett, nem véletlenül, segítségével 20 százaléknyi energiát takaríthatunk meg, ráadásul még kitűnő hangszigetelő is.

Bár az alumíniumredőny kivitelezés költségesebb egy hagyományos műanyag redőnynél, de fontos szem előtt tartanunk, hogy nem néhány évre, hanem inkább évtizedre választunk árnyékolást, így ez idő alatt a befektetés költsége többszörösen megtérül. Nem mellékesen hatékony szerepet játszik a ház védelmében is, noha hivatalosan nem biztonságtechnikai eszköz.

Az alumíniumredőny hőtartóképessége és a hangszigetelése is jobb más árnyékolókhoz képest, amelyet a kettős falú, PUR habbal töltött lamellák biztosítanak. Alumíniumredőnyökkel közel 20 százalék energiát spórolhatunk meg. Ha motoros működtetésben gondolkodunk, jó tudni, hogy manapság már a motorgyártó cégek is egyre inkább figyelnek a környezettudatosságra és energiahatékonyságra, így mindenképp olyan motort célszerű választani, amelynél a gyártó feltünteti ezeket az információkat.

Hogyan segít a hatékony energiacsökkentésben egy okosotthon-rendszer?

Az általunk kínált okosközpont az árnyékolók, világítóeszközök, fűtő-, és hűtőberendezések, kert- és garázskapuk, biztonságtechnikai eszközök, valamint az ezekhez tartozó érzékelők összehangolt, központi platformról történő irányítását teszi lehetővé. Mobil applikáció és érzékelők segítségével teljesen automatizálttá teszi otthonunkat, az eszközök egyidejű vagy külön-külön vezérlése, illetve működésük időzített és feltételhez kötött irányítása is lehetséges. Az okosotthonrendszer felesleges plusz vezetékezés nélkül bármikor telepíthető, és bárhonnan a világból elérhető irányítható.

Például beállíthatunk olyan forgatókönyvet, hogy ha télen a nappalinkat az üvegfelületeken beszűrődő napsugarak elkezdik felmelegíteni, a rendszer automatikusan felhúzza az árnyékolót, ezzel egy időben olyan parancsot adhatunk a fűtésszabályzónak, hogy a kívánt szobahőmérséklet elérése után kapcsoljon le. Nyáron olyan forgatókönyvet állíthatunk be, hogy a napsütés kezdetekor a rendszer eressze le az árnyékolót, majd a klímával az előre beállított fokra hűtse vissza a helyiséget. Az okosotthon-rendszerrel egy gombnyomásra kikapcsolhatjuk az égve felejtett villanyt anélkül, hogy vissza kellene menni a lakásba, a valós idejű visszajelzés-funkciónak hála pedig látjuk is, hogy ténylegesen lekapcsolta a rendszer a világítást, illetve leengedte a kívánt pozícióba az árnyékolókat.

Ezekkel a megoldásokkal jelentős megtakarítást érünk el az energiafogyasztásunkban, a környezetet is kevésbé terheljük elektromos eszközeink szükségtelen áramfelvételével, nyaranta pedig óvjuk berendezéseinket a káros UV-sugaraktól.

BEMUTATÓTEREM
1135 Bp., Reitter Ferenc u. 35-37.
Nyitva: H-P 9:00 – 17:00
info@magyararnyekolas.hu
www.magyararnyekolas.hu


Ezt követő cikkünk:

Hozzászólások

0
    0
    Az Ön Kosara
    Your cart is emptyReturn to Shop